17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Angajații spitalelor din județul Olt, în grevă japoneză. Cer acordarea drepturilor salariale așa cum se cuvine

- Advertisement -

Angajații din unitățile spitalicești din județul Olt, membri ai Sanitas, au intrat miercuri în grevă japoneză după ce s-a aprobat Ordonanța de Urgență a Guvernului „trenuleț” prin care s-a hotărât acordarea unei majorări salariale doar pentru o parte dintre angajații din Sănătate și doar cu o pătrime din diferența salariului de bază pe anul 2022 fața de salariul actual. Forma de protest a sindicaliștilor Sanitas nemulțumiți de Ordonanța 130 este anunțată pe termen nelimitat, iar salariații spitalelor oltene poartă în această perioadă banderole albe sau însemne Sanitas.

„Am fi vrut ca decidenții politici să fi înțeles ceva din efortul nostru. Am fi vrut să nu fi uitat după fiecare val cine au fost «eroi» ca apoi să vină să le ceară să se pregătească pentru următorul… Fără concedii, fără zile libere, cu bolnavi și morți… Și acum fără aplicarea Legii salarizării la nivelul anului 2022. Cu sporuri la nivelul anului 2018! Fără personal TESA, fără muncitori… Puteți să faceți un exercițiu de imaginație?! Să vă închipuiți valul 5 fără acești oameni?! Și fără ceilalți care din solidaritate vor intra în greva?! Sanitas suntem noi!”, a declarat Roxana Dumitrescu, președintele Filialei Olt a Federației Sanitas.

Sindicaliștii Sanitas vor continua acțiunile de protest joi, cu pichetarea Guvernului României, solicitările acestora fiind salarii de bază pentru toți angajații din Sănătate și Asistență Socială raportate la anul 2022, precum și sporuri plătite pentru toți salariații la salariile aferente anului următor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți