13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce așteptări are Marius Oprescu, președintele CJ Olt, de la anul viitor

- Advertisement -

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt și Organizației Județene a Partidului Social Democrat, a făcut un scurt bilanț a aceea ce a însemnat anul acesta din punct de vedere al investițiilor în județ, precum și politic. Totodată, acesta a spus ce așteptări are pentru anul 2002 în administrație, precum și în politică.

În ceea ce înseamnă investițiile, Oprescu a declarat că speră care bugetul de anul viitor să fie mai bun decât cel din 2021, pentru a continua investițiile începute la cea mai mare unitate medicală din județul Olt, dar și obiectivele de infrastructură care sunt în derulare pe proiecte europene.

„Sper ca anul viitor, formula de buget așa cum arată, așa cum s-a stabilit la întâlnirile cu reprezentanții Guvernului și structurile asociative, să avem un buget mai bun decât anul acesta, să ne permită să continuăm investițiile începute la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina. De asemenea, avem investiții în infrastructură în desfășurare, pe fonduri europene. La anul vom finaliza noul pavilion de la Schitu Greci, sperăm să obținem finanțe pentru ea. Sunt multe lucruri pe care ni le propunem, dar cu o formulă de buget decentă cred că putem să susținem o parte din aceste invetiții. Din păcate, anul acesta nu a fost un an foarte bun, formula de buget aleasă de Guvernul care era în funcție la momentul respectiv pentru consiliile județene de nivel mediu, cum este CJ Olt, acestea au fost dezavantajate de acest lucru și lucrul acesta s-a văzut și în investițiile pe care le-am avut în derulare în 2021. În afară de investițiile pe care le aveam în curs, pentru care am alocat ceva bani sau unele care erau pe finalizare, mare lucru nu am reușit să deshidem, decât cele care sunt pe fonduri europene, pentru că sunt proiecte depuse demult de noi”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ.

Oprescu a făcut și o scurtă declarație politică, spunând că anul acesta pentru partidul pe care îl conduce la nivel județean a fost un succes. Potrivit acestuia, PSD a crescut până la aproape 40% în sondajele din ultima perioadă.

„Din punct de vedere politic, anul acesta pentru PSD a fost un succes. Să nu uităm de unde am plecat. Am câștigat alegerile parlamentare, cu un procent de aprope 30 la sută, iar sondajele din ultima perioadă arată că PSD a crescut, suntem undeva la 38 – 40%. Am reușit să nu mai fim izolați pe scena politică, să intrăm la guvernare, într-o coaliție, și să sperăm să ne punem în aplicare o parte din măsurile pe care le-am promis electoratului și românilor”, a adăugat președintele PSD Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți