13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 3.000 de olteni și-au pierdut cardul de sănătate de la începutul anului

- Advertisement -

Casa de Asigurări de Sănătate Olt transmite că de la începutul anului și până la această dată au fost peste 3.000 de olteni, mai exact 3.461, care și-au pierdut cardul național de sănătate. De aceea, reprezentanții instituției au decis să îi anunțe pe aceștia ce pot face într-o asemenea situație, cât costă, dar și ce pași trebuie să urmeze pentru a obține altul.  

Potrivit unui comunicat remis de CAS Olt, asigurații care au pierdut cardul de sănătate pot solicita eliberarea unui nou card la casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află.

„Pentru a avea acces la servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, asigurații care și-au pierdut cardul de sănătate ori și-au modificat numele au depus la Casa de Asigurări de Sănătate Olt 3.508 cereri de eliberare a cardului duplicat. Dintre aceștia, 3.461 de asigurați au depus cerere pentru eliberarea unui card duplicat ca urmare a pierderii acestuia, iar 47 ca urmare a modificării numelui”, se precizează în comunicat.

Iată ce trebuie să faceți pentru a obține un nou card în cazul în care v-ați pierdut cardul național de sănătate

Ca urmare a pierderii, furtului sau schimbarii numelui, tot ceea ce trebuie să faceți este să depuneți la Casa de Asigurări de Sănătate Olt o cerere tip pentru eliberarea unui card duplicat  însoțită de o copie după cartea de identitate şi dovada plăţii contravalorii noului card naţional.

„Documentele pot fi depuse la sediul CAS, transmise prin poștă sau prin poșta electronică. Plata aferentă eliberării cardului duplicat se poate efectua direct la casieria unitătii sau la Trezorerie. Suma care trebuie achitată este de 15,26 lei”, se mai precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, asigurații care solicită un nou card de sănătate, până la primirea acestuia, vor beneficia de servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate în baza unei adeverințe de înlocuire a cardului de sănătate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți