9.7 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Delapidare de aproape 400.000 de lei din banii Direcției Agricole Olt. O angajată trimisă în judecată, sub control judiciar

- Advertisement -

O femeie, funcționar public în cadrul Direcției Agricole Județene Olt, fiind contabil al instituției, a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, fals informatic în formă continuată și uz de fals în formă continuată. Măsura a fost dispusă în urma rechizitoriului întocmit de un procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt într-un dosar penal în care inculpata este acuzată că a delapidat instituția cu aproape 400.000 de lei.

Salariata Direcției Agricole Olt este cercetată pentru 50 de fapte de delapidare, 50 de fraudă informatică, 36 de fals intelectual, 14 de fals informatic și 36 de uz de fals, potrivit unui comunicat remis de Direcția Generală Anticorupție. Activitățile de procedură care au probat acuzațiile aduse angajatei au fost efectuate de polițiștii anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Olt al DGA și polițiști Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

„În perioada 16 iunie 2017 – 15 decembrie 2020, inculpata, cu ocazia şi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în calitate de contabil, având atribuţii de gestionare a banilor în  cadrul Direcției pentru Agricultura Județeană Olt, și-a însuşit, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod sistematic, suma totală de 388.423,33 lei din patrimoniul instituției, în interesul său şi al fiului său. Astfel, inculpata a întocmit 50 de ordine de plată, în cuprinsul cărora a inserat date necorespunzătoare adevărului la rubrica ,,COD IBAN BENEFICIAR”, notând propriile numere de cont bancar și pe cel al fiului său, în condiţiile în care cei doi nu au desfăşurat activităţi de prestări servicii în raport cu instituţia publică şi nici nu au fost beneficiare ale vreunor programe, finanţate de Guvernul Romaniei, aspecte pe care inculpata le menţiona în cuprinsul instrumentelor de plată drept justificare. Datele referitoare la cele 50 ordine de plată au fost introduse în sistemul informatic al DAJ Olt, în scopul însușirii sumei de bani”, se precizează în comunicatul polițiștilor anticorupție.

Totodată, potrivit anchetatorilor, contabila Direcției Agricole Olt a întocmit 36 ordine de plată pe suport de hârtie cu datele nereale menționate anterior și 14 în format electronic care atestau în fals obligații de plată ale instituție către sine și către fiul său. După falsificarea celor 36 ordine plată pe suport hârtie, aceasta le-a înaintat Trezoreriei Olt, în vederea realizării transferului banilor.

În privinţa angajatei, pe 1 noiembrie s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60  de zile. De asemenea, pe 9 decembrie, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, obiectivat în poprire, până la concurenţa sumei de 388.423,33 lei, din venitul salarial aparţinând inculpatei, precum şi asupra bunurilor viitoare ale salariatei Direcției Agricole Olt, întrucât nu au fost identificate alte bunuri prezente, în vederea recuperării pagubei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți