10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Membri a patru sindicate de la uzina de aluminiu ALRO Slatina, protest în fața Prefecturii Olt

- Advertisement -

După mitingul de amploare care a avut loc în penultima zi a anului 2021 în fața ALRO Slatina când peste 400 de sindicaliști au protestat împotriva deciziei luate de Consiliul de Administrație al uzinei de aluminiu, acela de a închide trei hale de electroliză din cinci, activitatea de producție a aluminiului primar fiind redusă doar la două, în contextul crizei energiei electrice. Chiar dacă reprezentanții conducerii fabricii de pe platforma industrială a Slatinei au spus că deocamdată nu se vor face concedieri, sindicaliștii se pare că îi contrazic și peste 1.500 de angajați ALRO ar urma să intră în șomaj tehnic. În speranța că vor găsi totuși soluții pentru a nu se face disponibilizări, membrii sindicatelor Liber Aluministul, Alro Product, Prelucrarea Aluminiului și Liber Alro anunță un nou protest, de data aceasta în fața Prefecturii Olt.  

Pe lângă salariații uzinei de aluminiu, la protestul din ziua de Bobotează vor participa și angajații altor societăți afectați direct sau indirect de ceea ce înseamnă reducerea capacității de producție a ALRO.

„În data de 6 ianuarie, între orele 15:00 – 17:00, va avea loc un miting de protest în fața Prefecturii județului Olt la care vor participa angajații întreprinderii ALRO SA și angajații altor întreprinderi care sunt afectați în mod direct sau indirect de reducerea capacității de producție a ALRO SA prin închiderea a 60% din capacități și trimiterea în șomaj tehnic a peste 1.500 de angajați. Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 27 decembrie 2021 prin care s-a luat hotărârea de închiderea capacității cu 60% își produce efectul și închiderea cuvelor de electroliză continuă conform planului de închidere stabilit de Consiliul de Administrație, urmând ca în scurt timp și angajații să fie trimiși în șomaj tehnic”, se arată în comunicatul remis de liderii sindicatelor Liber Aluministul – președinte Constantin Popescu, Alro Product – președinte Cristian Nițuică, Prelucrarea Aluminiului – vicepreședinte Constantin Tomescu, Liber Alro – președinte Ioan Popa.

Toți aceștia vorbesc și despre mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România.

„Vă comunicăm faptul că în aceeași situație dezastruoasă nu ne aflăm numai noi, ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate fără scăpare din ghearele speculanților de energie electrică și gaze. Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de «șmecheri» care se cred stăpânii energiei electrice și a gazului românesc. Demersurile făcute de conducere și sindicate la Președenția României, Guvernului României, în special domnului Prim Ministru Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei, Ministrului Muncii, Ministrului de Finanțe, Ministrului Economiei,  Prefectului Județului Olt nu au fost luate în considerare și nici până astăzi nu am primit nici un răspuns. (…) Atenție Guvern al României, fără industrie România și populația ei va fi la mila Uniunii Europene! Vă promitem că vom merge până la capăt indiferent cât de mare va fi prețul pe care îl vom plăti”, au transmis cei patru lideri de sindicat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți