10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

105 olteni, amendați de DSP Olt după ce nu au completat formularul digital de intrare în țară

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt au anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că de când au intrat în vigoare sancțiunile pentru persoanele care intră în țară și au completat Formularul digital de intrare în țară, sunt 105 olteni ce au fost amendați, cuantumul contravențiilor aplicate fiind de 210.000 de lei. Aceste formulare se completează de către persoanele care revin în România, pentru ca autoritățile să poată identifica contacții unei persoane infectate cu Coronavirus, dar și pentru prevenirea expunerii persoanelor la virusul SARS-CoV-2.

„Având în vedere faptul că, începând cu data de 25 decembrie 2021, au intrat în vigoare sancțiunile pentru persoanele care intră în țară și nu au completat formularele digitale de intrare în România (PLF), Serviciul de Control în Sănătate Publică Olt din cadrul DSP Olt a aplicat un număr de 105 amenzi, în valoare de 210.000 lei”, au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

Potrivit unui comunicat remis de Ministerul Sănătății, în vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, toate persoanele au obligația de a completa Formularul digital de intrare în România. Completarea se realizează în format digital, cu cel mult 24 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României, a formularului prin accesarea adresei web plf.gov.ro. Ministerul Afacerilor Internelor, prin Poliţia de Frontieră în punctele de trecere a frontierei, verifică existența formularului prin citirea CNP/a numărului documentului de călătorie de pe actul de identitate/documentul de călătorie prezentat de persoana care dorește să intre pe teritoriul României.

Formularul se completează individual, în format digital, de către fiecare persoană care intră pe teritoriul României, iar persoanelor care se prezintă în punctele de trecere a frontierei fără să dețină un formular le revine obligația de a completa formularul în maxim 24 de ore de la intrarea în țară, sub sancțiunea amenzii de la 2.000 – 3.000 lei, mai transmite MS.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți