5.2 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Social democratul Cosmin Floreanu, numit oficial în funcția de subprefect al județului Olt

- Advertisement -

Membrii Guvernului României au aprobat în ședința de miercuri mai multe Hotărâri de Guvern privind eliberarea din funcția de prefect și subprefect, precum și numirea unor prefecți și subprefecți, la nivelul mai multor județe ale țării. Unul dintre ele este și județul Olt, unde social democratul Cosmin Floreanu a fost numit oficial în funcția de subprefect.

Numirea s-a făcut în urma negocierilor care au avut loc în actuala coaliție de guvernare Partidul Național Liberal – Partidul Social Democrat, la nivelul județului Olt una dintre funcțiile de subprefect rămânând vacantă după ce Fănel Bădici, președintele Filialei Olt a Uniunii Salvați România, a fost demis de fosta guvernare la începutul lunii septembrie a anului 2021.

Cosmin Floreanu are vârsta de 35 de ani, iar ultima dată ocupa funcția de director economic al Spitalului Județean de Urgență Slatina. Înainte acesta a lucrat în cadrul unei fabrici de pe platforma industrială a localității. Pe plan politic, pentru alegerile parlamentare din luna decembrie a anului 2020 acesta s-a aflat pe lista propusă de PSD Olt pentru Camera Deputaților, iar din anul 2018 Cosmin este președinte al Organizației de Tineret Olt a PSD. Acum, se așteaptă doar ca Hotărârea de Guvern să fie publicată în Monitorul Oficial, pentru ca mai apoi acesta să poată depună jurământul de credință.

Odată cu noua coaliție de guvernare, PNL a rămas cu funcția de prefect în județul Olt, aceasta fiind ocupată de Florin Homorean, iar PSD a numit cel puțin un subprefect, respectiv pe Cosmin Floreanu. Cealaltă funcție de subprefect este deținută de liberala Ana Maria Ciaușu cea care la alegerile parlamentare din 2020 a candidat pentru un post de deputat pe listele PNL Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți