8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Delureanu, vicepreședinte CJ: „Am aprobat excedentul bugetar ce va fi folosit pentru infrastructură și cofinanțări ale proiectelor pe fonduri europene”

- Advertisement -

Aleșii județului s-au întrunit luni, 10 ianuarie, în cadrul primei ședințe din acest an, ce s-a desfășurat în Sala Europa a Consiliului Județean Olt, aceasta fiind una extraordinară. În cadrul ședinței, consilierii au avut de aprobat două proiecte de hotărâre, iar unul dintre ele a fost cel cu privire la aprobarea utilizării în anul 2022 a excedentului anual al bugetului local, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului trecut. Este vorba despre utilizarea sumei de 39.230.976 lei, iar banii, potrivit lui Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, urmează a fi folosiți pentru investiții în infrastructură, dar și pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri europene aflate în desfășurare.

„Este vorba despre excedentul bugetar calculat la finalul anului 2021, care trebuia aprobat pentru a efectua cheltuieli de dezvoltare în cadrul județului Olt. Suma este normală, ca și până acum. Va fi folosită pentru infrastructură și pentru cofinanțări la proiectele pe fonduri europene”, a declarat Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt.

Celălalt proiect de hotărâre aprobat la început de săptămână de consilierii județene este cel referitor la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a limitelor pentru sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugată pentru echilibrarea bugetelor locale și pentru sumele din cota de 14% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcționare și/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, pe anul 2022 și estimările pe anii 2023 – 2025.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți