14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Noile măsuri legislative în contextul stării de alertă pe perioada pandemiei COVID, pe înțelesul oltenilor

- Advertisement -

Sub autoritatea Prefecturii, polițiștii, împreună cu jandarmi și pompieri, au desfășurat duminică o acțiune cu caracter preventiv-informativ, pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2. Lucrătorii instituțiilor din teritoriu ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat astfel, în intervalul orar 10:00 – 12:00, au desfășurat activități de prevenire și informare a cetățenilor și operatorilor economici din municipiile Slatina și Caracal cu privire la noile modificări legislative aduse prin Hotărârea de Guvern 34 din 6 ianuarie 2022 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 8 ianuarie.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, forțele de ordine au fost prezente, în special, în zonele aglomerate și spațiile comerciale, dar şi în celelalte spații publice închise și deschise, scopul urmărit fiind prevenirea răspândirii și limitarea infectării cu noul Coronavirus. De asemenea, oltenii care au fost depistați că nu purtau, în spațiul public, măști de protecție, în conformitate cu noile reglementări legislative, au primit măști conforme, aceștia fiind doar avertizați verbal, dar și informați cu privire la importanța respectării măsurilor dispuse, în contextul pandemiei COVID-19.

Autoritățile mai spun că începând cu data de 8 ianuarie 2022 masca de protecție trebuie purtată în toate spațiile publice închise și deschise, acest lucru însemnând că masca trebuie purtată și pe stradă. „Singurele măști acceptate sunt cele chirugicale și cele FFP 2. Nu purtați măști din material textil sau plastic pentru că riscați să vă îmbolnăviți și să îi îmbolnăviți și pe cei din jurul dumneavoastră”, se precizează în comunicatul Poliției.

Persoane exceptate de la portul măștii sunt copiii cu vârste sub 5 ani; persoanele care sunt singure în birou; prezentatorii tv și invitații acestora, cu condiția păstrării distanței de 3 metri între persoane; reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane; vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, cu condiția păstrarii distanței de 3 metri față de alte persoane; persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, ori activități sportive; persoanele cu dizabilități cognitive; pot fi scutite de portul măștii, la locul de muncă, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, dar numai după evaluarea medicului de medicina muncii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți