8.1 C
Slatina
sâmbătă,11 mai,2024

Ultimele Articole

Traseul pacientului confirmat cu Coronavirus, modificat. Ce spune DSP Olt despre reducerea perioadei de izolare și carantinare

- Advertisement -

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică Olt transmite că de începând de luni, 10 ianuarie, au intrat în vigoare noile reglementări privind traseul pacientului confirmat cu infecția SARS-CoV-2, cât și reducerea perioadei de izolare și carantinare, în functie de starea clinică a pacientului și statusul vaccinal.

Dacă pacienții asimptomatici vor fi izolați la domiciliu și monitorizați prin medicul de familie, cei simptomatici vor fi ghidați de același medic de familie spre centre de evaluare și tratament COVID-19, care funcționează pe lângă cele patru spitale COVID din județ, respectiv din Slatina, Caracal, Balș și Corabia.

„Pacientii asimptomatici vor fi izolați la domiciliu și monitorizați prin medicul de familie, pentru o perioadă de 10 zile, pentru persoanele nevaccinate, și 7 zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Pacienții simptomatici vor fi îndrumati de medicul de familie către «Centre de evaluare și tratament COVID-19», situate pe lângă spitalele COVID (Slatina, Caracal, Balș, Corabia), unde vor beneficia de evaluare clinică, paraclinică, imagistică și tratament”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Sursa citată mai arată că pentru contacții direcți nevaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 ai cazurilor pozitive, perioada de carantinare s-a redus de la 14 la 10 zile, iar pentru contacții direcți vaccinați ai cazurilor pozitive s-a  impus măsura de carantinare pentru o perioadă de 5 zile.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți