12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Muncitorii de la uzina de aluminiu ALRO Slatina, protest la Ministerul Energiei

- Advertisement -

După două proteste din fața întreprinderii, dar și a Prefecturii Olt, organizate de sindicaliști ai ALRO Slatina, dar și de colegi ai altor societăți de pe platforma industrială a municipiului, precum și din Galați și Tulcea, ca urmare a afectării activității uzinei de aluminiu odată cu creștea prețului la energie și gaze, muncitorii au programat un nou miting. De data aceasta protestul va avea loc la București, în fața sediului Ministerului Energiei, fiind programat pentru data de 20 ianuarie, în intervalul orar 11:00 – 13:00.

La acțiunea de pichetare sunt prezenți sindicaliști de la Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, afiliată național la Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”, dar și de la Sindicatul Liber Aluministul din cadrul fabricii ALRO. În acest sens, pentru a fi autorizată organizarea protestului, s-a trimis o adresă la Comisia de avizare a manifestațiilor publice din Primăria Capitalei, numărul participanților anunțat de organizatori fiind de aproximativ 100, care sunt vaccinați și dețin și certificat verde.

„Așa cum am promis, Federația Sindicală a Siderurgiștilor Metarom, împreună cu Sindicatul Liber Aluministul, au depus o solicitare către Primăria Municipiului București pentru organizarea unui miting de protest cu organizarea unei acțiuni de pichetare în fața sediului Ministerului Energiei cu motivul acțiunii: nemulțumirea salariaților față de creșterea prețului energiei electrice și a gazelor naturale. Opriți asasinarea industriei din România”, a transmis, printr-un comunicat, Constantin Popescu, liderul Sindicatului Liber Aluministul al ALRO Slatina.

Decizia luată de Consiliul de Administrație al fabricii de aluminiu, de a închide trei hale de electroliză din cinci, astfel fiind redusă activitatea de producție a aluminiului primar urmare a creșterii prețului la energie și gaze, este motivul pentru care sute de angajați au participat până acum la protestele ce au avut loc la Slatina. Sindicaliștii spun că odată cu închiderea acestor hale, prima dintre ele, cea cu numărul 9, orpindu-și deja activitatea din data de 11 ianuarie, peste 1.500 de angajați intră în șomaj tehnic, iar mai apoi riscă să-și piardă locurile de muncă. Însă, conducerea ALRO a transmis că deocamdată nu vor avea loc disponibilizări.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți