Județul Olt, sub incidența a trei coduri galbene de vânt cu rafale de până la 70 km/h și ninsori

Toate județele României se vor afla în zilele de luni și marți sub incidența a patru coduri de vreme capricioasă, trei fiind galbene și unul portocaliu. Sunt coduri de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol la munte, iar cele trei galbene de vânt și ninsori afectează și regiunea Oltenia, respectiv și județul Olt.

Din dimineața zilei de luni, la ora 10:00, și până în după-amiaza aceleiași zile, la ora 16:00, sunt anunțate de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie intensificări susținute ale vântului.

„În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h. În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol. Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte”, transmit meteorologii.

De luni la ora 16:00 și până marți dimineața, la ora 08:00, județul Olt este sub incidența unui alt cod galben. În acest interval de timp sunt intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

„Din seara zilei de luni, 17 ianuarie, și până în dimineața zilei de marți, 18 ianuarie, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h. În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1.700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului”, arată ANM.

Iar de marți dimineața, la ora 08:00, și până marți seara, la ora 20:00, sunt anunțate din nou în județul Olt intensificări susținute ale vântului.

„Pe parcursul zilei de marți, vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte. În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90…110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă. În Moldova, viteza vântului va atinge 60…85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55…60 km/h”, mai precizează meteorologii.

Codul portocaliu intră în vigoare luni după-amiază, la ora 16:00, și este valabil până marți dimineața, la ora 08:00, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali fiind anunțate intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<