14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Braconaj piscicol pe râul Olt. 80 kilograme de pește, găsite de jandarmi în 11 plase de pescuit

- Advertisement -

Jandarmii olteni, în colaborare cu lucrători ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au desfășurat la sfârșitul săptămânii o acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol pe râul Olt. Oamenii legii au găsit 80 kilograme de pește în peste zece plase de pescuit, în lungime totală de aproape 800 de metri.

Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt, vineri seara, în jurul orei 20:00, jandarmii, aflați în misiune cu angajații ANPA, au găsit un bărbat care pescuia pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul orașului Drăgănești Olt, folosind o ambarcațiune pneumatică și plase de pescuit comercial tip setcă.

În total, acesta avea în 11 plase de pescuit nu mai puțin de 80 kilograme de pește. „În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul, în vârstă de 31 ani, din comuna Fărcașele, a pescuit comercial, fără a deține autorizație de pescuit. În cele 11 plase de pescuit, în lungime totală de 770 m a fost găsită cantitatea de 80 kg de pește din speciile șalău, plătică, știucă, avat și caras ce a fost redată mediului acvatic prin deversare în apa râului Olt”, a transmis Simona Floricel, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Tot în zona aceleiași localități, Drăgănești Olt, pe malul stâng al Oltului, în aceeași zi, un alt bărbat, în vârstă de 50 ani, cu domiciliul în comuna Pielești, județul Dolj, a fost depistat în timp ce pescuia, fără a deține permis sau autorizație de pescuit pentru uneltele folosite.

S-au întocmit acte de sesizare sub aspectul săvârșirii faptelor de natură penală conform articolului 64 din Ordonanţa de Urgenţă 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, iar bunurile folosite au fost ridicate și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor, mai precizează reprezentantul IJJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți