10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acțiune fulger pe șoselele județului, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

- Advertisement -

Poliţiştii Serviciului Rutier şi cei ai structurilor rutiere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat miercuri pe drumurile publice din zona de sud a județului, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză. Au fost date peste o sută de amenzi într-un interval de cinci ore, printre cei sancționați fiind și un conducător auto care conducea cu peste 130 de kilometri pe oră pe un sector de drum unde limita este de 50 de km/h. Totodată, un alt șofer a fost amendat pentru că avea în microbuzul pe care îl conducea cu 17 persoane mai mult decât numărul de locuri.  

În urma activităților desfășurate în intervalul orar 11:00 – 16:00, oamenii legii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 63.385 de lei. Au fost reținute și 29 de permise de conducere, toate pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei legale maxim admisă pe sectorul de drum respectiv, fiind retrase și trei certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au constatat patru infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, toate fiind pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Doi șoferi sancționați cu peste 10.000 de lei

Un bărbat de 50 de ani, din orașul Corabia, a fost depistat în timpul acțiunii de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 54 A, în localitate, fiind înregistrat de aparatul radar, cu o viteză de 131 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile.

Tot miercuri, în jurul orei 14:00, un alt conducător auto avea să fie amendat cu 9.000 de lei. Bărbatul, originar din comuna Grojdibodu, a fost depistat în orașul Corabia, în timp ce efectua transport public de persoane, cu un microbuz, transportând cu 17 persoane mai mult decât numărul maxim de locuri înscris în certificatul de înmatriculare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți