21.2 C
Slatina
joi,20 iunie,2024

Ultimele Articole

Spitalul Slatina se va redeschide pentru toți bolnavii. Managerul Nicolae: „Vom muta secțiile înapoi în Blocul Medicală și le vom extinde”

- Advertisement -

Încet, dar sigur, incidența COVID-19 scade în continuu, la fel și numărul pacienților confirmați cu virusul SARS-CoV-2 care sunt tratați în cea mai mare unitatea medicală din județul Olt. Acesta este și motivul pentru care reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slatina au început procedura de reorganizare a mai multor secții, în contextul în care în ultimii doi ani Blocul Medicală a fost folosit pe perioada pandemiei doar pentru a-i trata pe bolnavii cu patologie COVID. Astfel, secțiile care funcționau până acum doi ani în acest bloc se vor muta înapoi, iar spitalul se va redeschide pentru toți pacienții.

Procedura de mutare a secțiilor în Blocul Medicală a început deja, iar Angela Nicolae, managerul Spitalului Slatina, spune că în cel mult două săptămâni unitatea sanitară olteană ar urma să funcționeze la capacitatea sa maximă, în vederea tratării tuturor patologiilor.

„Noi am alocat două clădiri pentru tratamentul pacienților COVID, Pavilionul Infecțioase, care era al Secției Boli Infecțioase, și cea de-a doua Blocul Medicală, unde își desfășurau activitatea cinci-șase secții, printre care Medicina Internă, Oncologia, Gastroenterologie, Nefrologie. Ele au fost mutate pentru a fi internați pacienții COVID. Având în vedere prevederile actului normativ în vigoare, scăderea ratei de incidență atât la nivel național, cât și județean, se impune o reorganizare, o vom face conform Ordinului 434 din 2021, vom găsi cele mai bune soluții pentru a reloca secțiile, pentru a ajunge la numărul optim de paturi. Adică vor fi mutate înapoi în Blocul Medicală și le vom extinde, pentru că am avut paturi suspendate și alocate COVID-ului. Facem analize, evaluări, această mișcare am făcut-o și după valul de anul trecut. Se va face igienizarea clădirilor, relocarea secțiilor, obținerea autorizațiilor sanitare de funcționare, o întreagă procedură. Credem că în două săptămâni vom funcționa la capacitate maximă”, a declarat Angela Nicolae, managerul SJU Slatina.

Pe perioada celor doi ani de pandemie, în cea mai mare unitatea medicală din județul Olt au fost făcute mari eforturi pentru ca aceasta să rămână deschisă, în vederea tratării cât mai multor bolnavi. Acum, potrivit managerului Spitalului Slatina, unitatea sanitară se va redeschide pentru toți pacienții.

„Noi am făcut eforturi să ținem spitalul deschis, atât pentru pacienții COVID, cât și pentru cei non-COVID, am făcut toate eforturile să ținem secțiile în activitate, ca să primim pacienții, suntem singurul spital de urgență din județ, am tratat toate urgențele, din tot județul, în condițiile în care celelalte unități s-au transformat în spitale COVID. Putem remarca o reticență a oamenilor pentru a se adresa unităților sanitare, având în vedere contextul special, pandemic, în care ne-am aflat. Vom face toate eforturile pentru a deschide spitalul, suntem într-o fază de reorganizare, pe un trend descendent al evoluției infecțiilor COVID. Ne reorganizăm și sperăm să deschidem spitalul pentru toate patologiile, pentru toți pacienții”, a adăugat Angela Nicolae.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți