7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat prins de jandarmi la pescuit pe lacul de acumulare de la Drăgănești. Se folosea de o barcă pneumatică și șapte setci

- Advertisement -

Acțiunile jandarmilor au continuat în domeniul respectării prevederilor legale privind pescuitul sportiv sau comercial fiind organizate acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii pescuitului ilegal, în cooperare cu lucrătorii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură Muntenia. Astfel, marți noaptea, în jurul orei 03:45, a fost găsit un braconier pe lacul de acumulare de la Drăgănești. Bărbatul, originar din Osica de Sus, se folosea de o barcă pneumatică și șapte setci.

Zece kilograme de pește viu erau prinse de oltean, întreaga cantitate fiind deversată în apele râului Olt.

„În dimineața zilei de 9 martie, în jurul orei 03:45, a fost depistat un bărbat, cu domiciliul în Osica de Sus, în timp ce pescuia comercial pe lacul de acumulare Drăgănești Olt, folosind o barcă pneumatică și șapte plase de pescuit tip setcă în lungime totală de 560 de metri. În uneltele folosite de persoana în cauză a fost găsită cantitatea de 10 kilograme de peşte din diferite specii, care, aflându-se în stare vie, a fost deversată în apa râului Olt”, a declarat Simona Floricel, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt.

Sursa citată mai arată că în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul a pescuit cu unelte interzise la deținere și folosire (plase monofilament) și fără a deține autorizație de pescuit comercial. Oamenii legii au întocmit în cauză acte de sesizare sub aspectul săvârșirii a trei fapte de natură penală prevăzute de articolul 64 din Ordonanţa de Urgenţă 23 din anul 2008 privind pescuitul şi acvacultura, iar bunurile au fost ridicate și predate organelor de urmărire penală pentru continuarea verificărilor.

Jandarmii olteni reamintesc că prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie, iar perioada de prohibiție generală pe anul 2022 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți