2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Program prelungit la Serviciul de Pașapoarte Olt, în contextul creșterii solicitării de eliberare a acestor documente

- Advertisement -

În urma interesului crescut cu privire la o tendinţă de creştere a solicitărilor de eliberare a paşaportului la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, autoritățile au decis prelungirea programului de lucru la Pașapoarte, care va fi de luni până vineri în intervalul orar 08:00 – 20:00.

Creșterea considerabilă a solicitărilor venite din partea oltenilor sunt ca urmare a faptului că s-au ridicat restricțiile de pe perioada stărilor de urgență și de alertă, din ultimii doi ani de pandemie COVID-19, precum și a faptului că vin Sărbătorile Pascale, dar și vacanța de vară a elevilor.

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din judeţul Olt, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Olt s-a  implementat măsura de prelungire a programului de lucru cu publicul în intervalul orar 08:00 – 20:00, de luni până vineri. Considerăm că printre factorii care determină creşterea cererilor de eliberare paşapoarte se regăsesc și mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, apropierea Sărbătorilor Pascale, dar şi perioada de vacanță a elevilor”, se arată într-un comunicat remis de Prefectura Olt, instituție în subordinea căreia își desfășoară activitatea Serviciul de Pașapoarte.

Potrivit statisticilor, evoluţia comparativă a solicitărilor de eliberare paşapoarte primite de Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Olt este: perioada 1 ianuarie – 8 martie 2019: 2.716 cereri; 1 ianuarie – 8 martie 2021: 1.404 cereri; 1 ianuarie – 8 martie 2022: 2.793 cereri; perioada 28 februarie – 8 martie 2019: 360 cereri; 28 februarie – 8 martie 2021: 164 cereri; 28 februarie – 8 martie 2022: 596 cereri.

„După cum se poate observa, ritmul de depunere a cererilor înregistrează o tendință de creștere încă de la jumătatea lunii februarie. Faţă de datele statisticile prezentate anterior, trebuie luat în considerare faptul că numărul actual al cererilor se suprapune și cu programările deja efectuate, prin raportare la posibilitatea cetățenilor de a efectua o programare valabilă cu cel mult 3 luni înainte de data dorită”, se mai precizează în comunicat.

Sursa citată mai arată că atât prin intermediul platformei www.epasapoarte.ro, cât și a paginii web a Direcției Generale de Pașapoarte, cetățenii sunt îndrumați, ca în situația în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită în judeţul de domiciliu, să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de pașapoarte din județele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a pașapoartelor pot fi depuse în țară la oricare serviciu public comunitar de pașapoarte.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți