14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bărbat din Vulpeni, cercetat sub control judiciar după ce a condus băut un autoturism și a fugit de echipajul polițiștilor. Inițial a fost reținut

- Advertisement -

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bobicești a Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în timp ce efectuau miercuri noaptea, în jurul orei 22:00, activități de control al traficului rutier în comuna Vulpeni, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă șoferul nu a oprit, continuându-și deplasarea. Mașina a fost urmărită de polițiștii rutieri până pe un drum agricol de la ieșirea din localitate, unde conducătorul auto a fost oprit și imobilizat. Testat cu aparatul alcooltest, s-a stabilit că acesta s-a afla într-o stare avansată de ebrietate și a fost reținut, iar joi împotriva sa anchetatorii din cadrul Parchetului Balș au dispus măsura controlului judiciar.

Șoferul, care este un bărbat de 33 de ani, din Vulpeni, s-a ales cu dosar penal.

„Echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului în trafic, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. La ieșirea din localitate, pe un drum agricol, polițiști au reușit oprirea autoturismului și imobilizarea conducătorului auto, respectiv un bărbat, în vârstă de 33 de ani, care se afla singur în autoturism. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,91 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus de polițiști, la Spitalul Orășenesc Balș, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiști au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

În continuarea cercetărilor, în noaptea de miercuri spre joi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt. În cursul zilei de joi, față de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, fiind continuate cercetările.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți