3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Deputatul PSD de Olt Albotă: „Doi ani de pandemie au însemnat pierderi enorme în toate aspectele vieții sociale și economice”

- Advertisement -

Primăvara a venit cu vești bune și, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de stările de urgență și stările de alertă, în contextul pandemiei de Coronavirus, revenim încet, încet la viața de dinainte. Emil Albotă, deputat PSD de Olt, spune că cei „doi ani de pandemie au însemnat pierderi enorme în toate aspectele vieții sociale și economice”, însă a ținut să se bucure de faptul că în acest sfârșit de săptămână, după ce s-au ridicat aproape toate măsurile restrictive, a putut deja lua parte la două evenimente culturale cu tradiție în județul Olt și anume sărbătorile „Încuratul cailor de Sân’ Toader” din comunele Brâncoveni și Osica de Jos.

„Ministrul social democrat al Sănătății, Alexandru Rafila, a propus măsuri de relaxare, care permit ridicarea stării de alertă: accesul fără certificat verde în malluri, hoteluri, pensiuni, restaurante, instituții; creșterea limitei la 50% din capacitatea spațiului la spectacole, concerte, cinema, săli de sport, piscine; fără mască în exterior, dar necesară în spații publice închise; evenimente private fără limită de participanți. Măsurile sunt posibile ca urmare a gestionării coerente a ultimului val al pandemiei, de către Alexandru Rafila, un ministru care deține expertiza necesară pentru luarea unor măsuri logice, în funcție de evoluția pandemiei. În tot acest timp, au fost deschise centrele de evaluare rapidă pentru cazurile COVID ușoare și medii, descongestionând mult unitățile sanitare și facilitând accesul la sănătate pacienților care suferă de alte patologii, antiviralele au fost, fără probleme, la dispoziția cetățenilor, testarea s-a făcut la scară largă fiind accesibilă, în primul rând, în școli, la cabinetele medicilor de familie, farmacii. În aceste condiții, ridicarea restricțiilor era previzibilă și așteptată de către toată lumea”, a declarat parlamentarul de Olt.

Deputatul social democrat Emil Albotă a ținut însă să spună că pentru a evita un nou val stă în prudența și responsabilitatea individuală a fiecăruia dintre noi.

„Doi ani de pandemie au însemnat pierderi enorme în toate aspectele vieții sociale și economice. Educația, sistemul sanitar, dar mai ales sectorul economic și, nu în ultimul rând, viața socială a fiecăruia dintre noi, s-au confruntat cu provocări teribile. E timpul să căpătăm încredere și speranța revenirii la «starea de normalitate»”, a adăugat deputatul PSD de Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți