Începe construcția primei stații de tratare a apei din Slatina. CAO pregătește șantierul

Compania de Apă Olt transmite că în următoarele zile vor exista fluctuații de presiune și modificări ale turbidității apei în Slatina, cauza fiind lucrările de pregătire a șantierului pentru construirea primei stațuu de tratare a apei din municipiu.

Potrivit reprezentanților CAO, în perioada 16 – 19 martie 2022, se vor efectua lucrări premergătoare construirii primei stații de tratare a apei din municipiul Slatina, investiție care face parte din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”.

Lucrările constau în devierea unor conducte cu diametru mare care sunt amplasate pe terenul unde se va construi stația de tratare apă.

„În cazul în care durata execuției acestor lucrări complexe se va prelungi și volumele de apă din rezervorul și Castelul de Apă de pe Dealul Grădiște nu vor fi suficiente pentru alimentarea cu apă a orașului de jos, alimentarea cu apă se va face din rețeaua de distribuție apă din partea de sus a orașului. Din acest motiv, în perioada menționată, dar și câteva zile după finalizarea lucrărilor, este posibil să apară modificări ale turbidității apei și fluctuații de presiune”, au transmis reprezentanții Companiei de Apă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<