Premii de 21.000 de lei pentru câștigătorii competiției „Slatina City Run”. Regulamentul, publicat pe site-ul Primăriei

Primăria a venit cu detalii oficiale despre regulamentul de desfășurare a evenimentului sportiv „Slatina City Run”, ajuns la cea de-a treia ediție, după doi ani de pauză în care competiția nu a avut loc din cauza restricțiilor impuse pe timpul stărilor de urgență și alertă, în contextul pandemiei COVID-19. Manifestarea este programată pe data de 15 mai 2022, cu începere de la ora 10:00, și va avea două mari probe, cea de cros de 7 kilometri și cea de semimaraton de 21 kilometri. Înscrierile se vor putea face online până la data de 13 mai, însă acestea pot fi făcute inclusiv în ziua evenimentului, în limita locurilor disponibile. Ca și premii acordate de autoritățile locale, valoarea acestora se ridică la 21.000 de lei, cele mai mari fiind pentru participanții de la proba semimaraton.

Participanții, care vor primi ca și kit personal minim tricoul oficial și numărul de concurs, se pot înscrie doar la o singura probă, cros sau semimaraton, iar înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online până la data de 13 mai 2022, inclusiv, accesând o platforma online postată ulterior pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Slatina sau la fața locului, în ziua concursului, în limita locurilor disponibile. Înscrierea și participarea la cele două probe de concurs sportiv nu presupune achitarea unei taxe de înscriere.

Traseul „Slatina City Run” va fi postat pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina, însă acesta a fost deja făcut cunoscut pe site-ul instituției.

„Startul va fi de pe strada Aleea Eroilor din Parcul Tineretului. Se va continua deplasarea la stânga pe langă parcarea din dreptul Mc Donald’s pe str. Tunari către Centrul Militar Județean Olt (fostul comisariat) unde se vor întoarce către Mc Donald’s. Ajunși la sensul giratoriu, se va face dreapta pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza, spre gară, până la sensul giratoriu și se va continua pe bld. A. I. Cuza până la intersecția cu str. Primăverii, după care se va face dreapta. Se va continua pe str. Primăverii și se va traversa intersecția cu str. Crișan, până la următoarea intersecție cu str. Cornișei, unde se va face stânga pe str. Cornișei. La intersecția cu zona ACR se va face dreapta, pe lângă Spitalul Județean de Urgență pe bld. Nicolae Titulescu, până la sensul giratoriu din fața Spitalului Județean, unde alergătorii se vor întoarce până la intersecția din zona ACR cu str. Libertății. Se va face dreapta pe str. Libertății, iar la intersecția cu Poșta (bld. A.I.Cuza) se va continua deplasarea în dreapta către magazinul Winmarkt. Acolo va fi un punct de ocolire și se va întoarce pe bld. A. I. Cuza, pe sensul de mers către Instituția Prefectului – Județul Olt. Deplasarea va continua până la sensul giratoriu de la Casa de Cultură a Tineretului, unde se va alerga pe a doua ieșire din sensul giratoriu pe bld. A. I. Cuza, se continuă spre gară până la sensul giratoriu, unde se va alerga la dreapta PE TROTUAR (pe lângă biserica Sf. Trei Ierarhi) către Aleea Eroilor în dreapta către zona de Start/Finish”, se arată în regulamentul evenimentului sportiv.

Traseul se va parcurge o singură dată pentru alergătorii înscriși la cros, iar pentru cei înscriși la semimaraton se va parcurge de trei ori.

Câștigătorii la masculin și feminin vor primi bineînțeles premii din partea organizatorilor, iar acestea se ridică la 21.000 de lei. La cros va fi un clasament general, cu cei mai buni participanți premiați: 800 de lei – locul I, 500 de lei – locul II și 300 de lei – locul III, iar câștigătorii premiilor de la general nu vor mai intra în clasamentul pe categorii de vârstă. Câte 300 de lei – I, 200 de lei – II și 100 de lei – III vor fi premiile acordate la categoriile de vârstă 18-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani și peste 60 de ani. Se premiază cel/cea mai vârstnic/ă participant/ă la concursul de alergare, condiția fiind ca aceștia să termine cursa, respectiv 200 de lei pentru fiecare.

La semimaraton va fi, de asemenea, un clasament general cu următoarele premii acordate: 1.500 de lei – I, 1.000 de lei – II și 500 lei – III. Vor primi bani și ocupanții primelor trei locuri la categoriile de vârstă 18-29 de ani, 30-39 de ani, 40-49 de ani, 50-59 de ani și peste 60 de ani, respectiv câte 500 de lei – I, 300 de lei – II și 200 de lei – I. Totodată, se premiază cel/cea mai vârstnic/ă participant/ă la concursul de alergare, condiția fiind ca aceștia să termine cursa, respectiv 200 de lei pentru fiecare. Pentru încadrarea în orice categorie se consideră vârsta împlinită la data concursului, 15 mai 2022, iar toți participanții care trec linia de sosire vor fi premiați cu o medalie de finisher.

În caz de vreme nefavorabilă, organizatorul își rezervă dreptul de a modifica traseul, barierele de timp și chiar de a opri/anula/amâna concursul. În aceste cazuri, concurenții vor fi anunțați prin intermediul paginii evenimentului, pe pagina de Facebook a Primăriei Slatina – https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiSlatina/, la fața locului sau prin e-mail.

Mai multe detalii despre evenimentul sportiv pot fi consultate și AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<