18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Se extinde rețeaua de iluminat public pe 11 străzi din Slatina. Valoarea investiției este de peste 1,35 milioane lei

- Advertisement -

Străzile Constructorului, General Aldea, Orhideelor, Tunari și Victor Biltz, dar și Platoul Strehareți, care include străzile Carol I, Dealul Viilor, Regele Ferdinand, Mircea Botez, Regina Maria și Mesteacănului, sunt următoarele 11 artere din municipiul Slatina pentru care Primăria urmează să aprobe studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici în vederea extinderii rețelei de iluminat public. Consilierii locali urmează a dezbate proiectul de hotărâre privind aceste investiții în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Slatina, ce va avea loc joi, 31 martie.

„Realizarea unui iluminat corespunzător determină, în special, reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătățirea climatului social și cultural prin creșterea siguranței activităților pe durata nopții”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Cele mai multe aparate de iluminat noi cu LED cu grad de protecție ridicat la apă și praf, dar și stâlpi metalici zincați, urmează a se monta pe Platoul Strehareți, respectiv 38 de aparate și 39 de stâlpi, iar pe celelalte străzi vor fi amplasate între trei și 16 aparate de iluminat noi cu LED și între trei și 16 stâlpi.

Muncitorii Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminat Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina vor fi cei care vor realiza lucrările, valoarea totală a proiectelor privind extinderea rețelei de iluminat public pe cele 11 străzi fiind de peste 1,35 milioane de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți