14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sindicalist: Angajații și-au primit salariile, însă celelalte activități ale TMK Artrom sunt blocate. Este anunțat protest la Prefectura Olt

- Advertisement -

Angajații TMK Artrom și-au primit salariile la sfârșitul săptămânii trecute, însă situația societății nu este încă una rezolvată, având în vedere că produsele fabricate nu pot fi deocamdată vândute, cantitate semnificativă de marfă fiind blocată în continuarea prin depozite și porturi. Situația și-ar putea găsi rezolvare dacă vor fi făcute noi derogări, însă între timp salariații companiei au anunțat organizarea unui protest la Slatina, în fața Prefecturii Olt, deși conturile au fost deblocate.  

„Vineri, la ora 16:50, toți oamenii aveau banii în conturile persoane, pentru că, normal, BCR (Banca Comercială Română n.r.) ar fi trebuit să facă viramentul către celelalte bănci, unde oamenii aveau conturile, și atunci ar fi însemnat ca în cursul zilei de astăzi, 28 martie, după 10:00 – 11:00, să intre banii în conturi. Atunci BCR a făcut virament direct în conturile oamenilor, iar toți și-au primit banii. Știm și noi că ar exista marfă blocată… este normal ca Ordinul 467 să-și producă efectul din momentul în care a fost dat în Monitorul Oficial din 25 martie. Ordinul 467 își produce efectele de blocare a tuturor activităților, decizia nr. 1 dată tot pe 24 martie a ANAF-ului a fost pentru deblocarea conturilor ca să poată să-și primească oamenii salariile, pentru plata furnizorilor și ca să se facă plăți către instituții de credit, adică să poată să vireze banii din contul societății către contul bancar pentru salarii. Restul, celelalte activități sunt blocate în continuare, în baza acelui ordin. Acum urmează să se dea încă o decizie de deblocare a activității, s-au și făcut demersuri în acest sens, s-a luat în calcul acest ordin, facem și alte demersuri. Sperăm cât mai repede ca situația să fie rezolvată, să nu mai dăm din nou emoții oamenilor. Presiune este în continuare, doar că a fost o mică relaxare în momentul în care și-au primit salariile, s-au mai liniștit.  Oamenii înțeleg cum stă situația, iar lucrurile nu stau prea bine. Degeaba ai conturile deblocate, dacă nu poți să produci, să vinzi, să faci nimic…”, a declarat Cornel Ștefănescu, lider de sindicat la TMK Artrom.

Marți, 29 martie, cu începere de la ora 15:30, sindicaliștii vor protesta timp de o oră și jumătate în fața Prefecturii Olt. „Avem un protest anunțat marți, 28 martie, în fața Prefecturii Olt. Dacă se va debloca activitatea, posibil că vom lua altă hotărâre. Acum principala revendicare ar fi rezolvarea situației și să mulțumim și noi instituțiilor care ne-au ajutat, băncilor…”, a spus sindicalistul Ștefănescu.

Aproximativ 2.400 de salariați ai fabricilor TMK Artrom din Slatina şi Reşiţa, ar fi trebuit să aibă banii pe card din data de 15 martie, însă societatea a fost în imposibilitatea de a efectua plăţile, deoarece pe 10 martie, în contextul sancţiunilor europene împotriva unor oameni de afaceri din Rusia, i-au fost blocate conturile. Abia după intervenția reprezentanților Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), angajații TMK au putut să-și primească salariile. Însă, fondurile deținute de societatea TMK ASSETS SRL, controlată de Dmitry Alexandrovich Pumpyasky, respectiv conturi deschise la UniCredit Bank, sunt în continuare blocate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți