12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de vânt puternic în Olt până duminică noaptea, la ora 22:00

- Advertisement -

Meteorologii au emis duminică două atenționări meteorologice cod galben, dar și o informare meteorologică. Dacă cele două coduri vor expira duminică noaptea, la ora 22:00, informarea va fi în vigoare până în dimineața zilei de marți, la ora 10:00. Unul dintre codurile galben va afecta și județul Olt, iar acesta este valabil din dimineața zilei de duminică, ora 10:00, atât în Oltenia, cât și în Muntenia și Dobrogea, fiind vânt puternic.

„În intervalul menționat în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55…60 km/h și izolat peste 70…75 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în Carpații de Curbură și în vestul Carpaților Meridionali, în special pe creste rafalele vor depăși temporar 70…80 km/h, spulberând zăpada”, precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Tot duminică, între orele 10:00 – 22:00, va mai fi un cod galben de vreme capricioasă. Local în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în zonele joase de relief din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Suceava și Neamț, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

Iar pe perioada informării meteorologice ce va expira marți dimineață, la ora 10:00, sunt anunțate predominant ninsori moderate cantitativ, vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

„Pe parcursul zilei de duminică, 3 aprilie, și în prima parte a nopții de duminică spre luni, 3 spre 4 aprilie, în Crișana, Maramureș, local în Transilvania și în jumătatea nordică a Moldovei temporar vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe arii restrânse moderate cantitativ, iar la munte va ninge. Vremea va fi deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vest, centru, nord și nord-est, unde valorile termice vor fi cu 8…10 grade sub mediile multianuale. În noaptea de duminică spre luni și în noaptea de luni spre marți, 4 spre 5 aprilie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, local sub – 4 grade în special în nordul, centrul și nord-estul țării. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol”, arată meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți