10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul și subprefectul din Olt, implicați în acțiuni de ecologizare în județ. Prima a fost în zona Pădurii Reșca

- Advertisement -

Sute de oameni din Olt sunt implicați săptămâna aceasta în mai multe acțiuni de ecologizare din cadrul campaniei „Curățăm România” programate a se desfășura zece localități ale județului, colaboratori fiind reprezentanți ai Direcției Silvice Olt. Startul campaniei s-a dat marți în zona Pădurii Reșca, iar printre voluntari au fost inclusiv prefectul de Olt Florin Homorean și subprefectul Cosmin Floreanu.

La Reșca, pe lângă reprezentanții Guvernului în teritoriu, au mai fost prezenți elevi de la școli din Caracal, precum și reprezentanți ai Ocolului Silvic Caracal și Primăriei Dobrosloveni, zona pădurii fiind curățată de gunoaiele aruncate la întâmplare de cetățeni.

„Le mulțumesc voluntarilor, elevilor de la Școala Gimnazială «Nicolae Titulescu» și Liceul Teoretic «Mihai Viteazu», Ocolului Silvic Caracal și Primăriei comunei Dobrosloveni, care s-au mobilizat pentru a curăța zona afectată de depozitarea necontrolată a deșeurilor. Grija pentru natură și pentru mediul înconjurător este datoria fiecăruia dintre noi, așa că împreună, prin efort comun, putem transforma planeta într-o casă prietenoasă pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare”, a transmis prefectul de Olt Homorean.

Evenimente asemănătoare și în alte localități

Pe lângă acțiunea de ecologizare din zona Pădurii Reșca, un eveniment asemănător a avut loc și în comuna Fărcașele. Autoritățile vor curăța de gunoie și zone din alte opt localități, doar săptămâna aceasta.

În acest sens, prefectul Florin Homorean a convocat la începutul acestei săptămâni o şedinţă pentru coordonarea în judeţ a campaniei de ecologizare „Curăţăm România”.

La întâlnire au mai participat Cosmin Floreanu, subprefect de Olt, şi reprezentanţi ai Consiliului Județean Olt, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Olt, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Olt, Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt, Sistemului Hidrotehnic Independent Olt, Direcţiei Silvice Olt, Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, precum și ai Secţiei de Drumuri Naţionale Slatina.

„În cadrul acestei şedinţe s-au planificat activităţi de ecologizare pe raza unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, mobilizând serviciile deconcentrate şi primăriile în derularea campaniei «Curăţăm România», dar şi acţiuni educative de mediu în şcoli. Totodată, prin Ordin al Prefectului, s-a înfiinţat un grup de coordonare a acestei activităţi care va fi responsabil de mobilizarea primăriilor cu privire la ecologizarea zonelor afectate de depozitarea necontrolată a deşeurilor”, a declarat prefectul județului.

Graficul acţiunilor de ecologizare pentru săptămâna 11 – 17 aprilie

Miercuri, 13 aprilie – localitatea Orlea (ora 10:00);

Joi, 14 aprilie – localităţile Iancu Jianu (ora 09:00), Cilieni (ora 10:00), Movileni (ora 09:00) şi Tia Mare (ora 10:00);

Vineri, 15.04.2022 – localităţile Gârcov (ora 09:00), Izbiceni (ora 11:00) şi Fărcaşele (ora 10:00).

Campania Națională „Curățăm România!” a fost lansată pe 4 aprilie și se va desfășura până la data de 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. În scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, unitățile administrativ teritoriale implicare vor primi sume între 3.000 și 30.000 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți