14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Asociația Pro Infrastructură solicită deschiderea traficului pe centura Slatinei, parte a DEx 12, până la final de mai, început de iunie

- Advertisement -

Se anunță deja deschiderea primilor kilometri de pe Lotul 1 din Tronsonul 2 al Drumului Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești, respectiv centura ocolitoare a orașului Balș, evenimentul fiind programat pentru joi, 21 aprilie, așa cum a promis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, într-o vizită efectuată recent pe șantier. Deși vremea a fost nefavorabilă, cu ploi în ultimele zile, potrivit Asociației Pro Infrastructură constructorul UMB a reușit să finalizeze marcajele și restul finisajelor. Însă, reprezentanții asociației cer autorităților efectuarea tuturor demersurilor și birocratice pentru ca și centura ocolitoare a municipiului Slatina să fie dată în folosință până cel târziu la final de mai, început de iunie.    

Deocamdată, pe șoseaua de mare viteză se va circula cu viteza maximă de 100 de kilometri pe oră, deși acum o săptămână în Camera Deputaților s-a adoptat legea prin care se modifică viteza la 120 de kilometri pe oră.

„DEx 12 Balș – Slatina se deschide joi. Conform informațiilor noastre de ultimă oră, constructorul UMB a reușit să avanseze cu marcajele și restul finisajelor, în ciuda vremii proaste, cei 16 kilometri și ceva dintre nodurile Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt – Găneasa) urmând să fie inaugurați pe 21 aprilie. Atenție! Deși Parlamentul a adoptat legea prin care se modifică viteza pe drumurile expres la 120 km/h, mai durează până când ea va fi promulgată de președintele Iohannis. Așa că într-o primă fază șoferii vor merge cu 100 km/h”, au declarat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Încă, curiozitatea conducătorilor auto este când vor circula și pe restul de 24 de kilometri ai Tronsonului 2, respectiv Lotul 2. Potrivit membrilor asociației, în cel mult o lună, aceștia solicitând autorităților ca traficul să fie deschis pe acest segment de drum, centura ocolitoare a Slatinei, până la final de mai, început de iunie.

„Perfect fezabil în aproximativ o lună de zile, în condițiile în care al doilea pod feroviar peste DEx12 din zona Găneasa va fi executat sub trafic și în nodul Valea Mare (Slatina Est) vor fi construite rapid girațiile și două bretele de intrare – ieșire. Solicităm antreprenorului general și oficialilor din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere să facă toate demersurile tehnice și birocratice pentru a da drumul traficului pe segmentul Piatra Olt – Valea Mare, cel târziu la final de mai, început de iunie, astfel încât șoferii să scape definitiv de coșmarul traversării orașelor Slatina și Balș, iar localnicii să respire aer (mai) curat!”, mai spun reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, care pe pagina lor oficială de Facebook au pus la dispoziție și o filmare de la bord: https://youtu.be/dXR0NrtrlbY, dar și o hartă interactivă: https://bit.ly/3EsrPtG.

După deschiderea circulației rutiere pe primii kilometri ai DEx, accesul pe acest lot se va face astfel: pe relația Craiova – Pitești, accesul se face din Drumul Național (DN) 65 – European (E) 574, prin sensul giratoriu executat în apropiere de Balș, iar pe relația Pitești – Craiova, accesul se va face prin sensul giratoriu construit pe DN 65 – E 574, spre orașul Piatra Olt.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu DN 65. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare. Pe lângă Loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, care trece prin localitățile Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Drumul Expres 12 Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți