13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Regulile de circulație, încălcate de aproape 400 de șoferi. Aceștia au fost opriți în trafic de polițiștii rutieri din Olt

- Advertisement -

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat în perioada 29 aprilie – 1 mai, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru siguranța cetățenilor și menținerea unui climat corespunzător de ordine publică. Peste 500 de amenzi au fost aplicate în week-end, aproape 400, în cuantum de puțin peste 145.000 de lei, fiind primite de conducătorii auto care au încălcat reguliele de circulație și au fost opriți în trafic de oamenii legii.

189 este numărul evenimentelor la care au intervenit polițiștii în cele trei zile, 130 dintre acestea fiind sesizate prin apelul de urgență 112, iar oamenii legii au constatat și 52 de infracţiuni, dintre care 20 contra persoanei, 14 contra patrimoniului, 15 la regimul siguranței rutiere și trei de altă natură.

„Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică au fost aplicate 516 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 164.585 de lei. Dintre acestea, 398 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 145.235 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 91 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 95 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate”, au declarat reprezentanții IPJ.

Polițiștii au mai aplicat 24 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, șase pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și 182 alte sancțiuni la regimul rutier.

Totodată, s-au reținut 68 de permise de conducere, dintre care 48 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, șase pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, șapte pentru depășire neregulamentară și șapte pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 28 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale. Iar dintre cele 15 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, șapte au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cinci pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și trei pentru alte infracțiuni la regimul rutier.

În această perioadă, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, nu au fost înregistrate evenimente deosebite, din punct de vedere al ordinii și siguranței publice.

Doi conducători auto în stare de ebrietate și altul fără permis

Printre cei care s-au ales cu dosar penal sunt și trei șoferi, doi fiind depistați băuți bine în trafic și unul fără permis auto.

În data de 30 aprilie, în jurul orei 20:00, polițiștii Poliției orașului Corabia au depistat, în comuna Giuvărăști, un bărbat, în vârstă de 63 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în aceeași zi, în jurul orei 20:30, Polițiștii orașului Potcoava au prins, în comuna Icoana, un conducător auto, în vârstă de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur, în aerul expirat.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Iar duminică, 1 mai, în jurul orei 19:30, polițiștii Biroului Rutier Slatina au depistat, în municipiu, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți