Polițiștii rutieri de la Brigada Autostrăzi și din cinci județe, acțiune fulger pe Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești

Poliţiştii Serviciului Rutier Olt şi cei ai structurilor rutiere și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat joi, în sistem integrat, sub coordonarea Direcției Rutiere a Poliției Române, pe tronsoanele de drum, din județul Olt, cu risc rutier și criminogen ridicat, pentru pentru creșterea gradului de disciplină rutieră. Apoximativ 80 de polițiști au participat la acțiunea derulată în zona parcării de pe Drumul Expres 12 Craiova – Pitești, pe porțiunea deschisă între Piatra Olt și Balș, pe strada Libertății din Slatina, dar și alte artere rutiere din județ, iar în sprijinul polițiștilor din Olt au venit și polițiști rutieri din cadrul Brigăzii Autostrăzi și a IPJ-urilor Argeș, Vâlcea, Dolj și Teleorman.

Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, a declarat că pentru abaterile constatate în cele patru ore, respectiv intervalul orar 12:00 – 16:00, polițiștii au aplicat 316 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 117.785 de lei.

289 dintre acestea au fost pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare și 27 la alte acte normative. Dintre amenzile date, 153 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 25 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, opt pentru baterile săvârșite de căruțași.

Oamenii legii au mai aplicat și 20 de sancțiuni contravenționale conform Ordonanței Guvernului 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora și 91 alte sancțiuni la regimul rutier. Totodată, au fost reținute 18 permise de conducere, 15 dintre acestea fiind pentru depășirea cu mai mult de 50 de kilometri pe oră a vitezei maxime legale admise și trei pentru alte abateri. S-au mai reținute și 18 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

„Recomandăm conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule, să evite depășirile riscante și să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic. Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă”, a transmis reprezentantul IPJ Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<