4.1 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Aproape o mie de persoane legitimate și peste 200 de autovehicule verificate de polițiștii olteni, într-o singură noapte

- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au acționat vineri noaptea, în sistem integrat, în municipiul Slatina, dar și în comunele ce aparțin secțiilor de poliție rurală arondate Poliției Slatina, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a cauzelor generatoare de accidente rutiere. Peste 70 de oameni ai legii, sprijiniți și de jandarmi, au fost prezenți pe drumurile din tot județul, inclusiv în baruri, cluburi de noapte, săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, între orele 20:00 – 04:00, fiind legitimate aproape o mie de persoane și peste 200 de autovehicule verificate. În urma acestora, s-au dat peste 100 de amenzi, în cuantum de peste 50.000 de lei.

„Peste 70 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică (siguranță publică, proximitate și sisteme de securitate), rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, fiind sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, au desfășurat activități specifice, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățeanului. Acțiunea a fost organizată de către Poliția municipiului Slatina, urmărindu-se prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale pe stradă, în baruri, cluburi de noapte și în zona societăților cu profil de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive, precum și depistarea în trafic a celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe ori încalcă prevederile legale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat și legitimat aproximativ 1.000 de persoane, fiind controlate și peste 200 de autovehicule. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 50.000 de lei, dintre care 75 pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, 22 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, au mai fost aplicate 10 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, cu modificările și completările ulterioare și patru sancțiuni la alte acte normative.

Oamenii legii au reținut, totodată, zece permise de conducere, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și trei pentru alte abateri, dar și șapte certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale, fiind ridicat și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare. Au mai fost constatate și două infracțiuni la regimul piscicol, pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul comercial în habitatelele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție.

Aveau în jur de patru kilograme de pește prins în perioada de prohibiție

În seara zilei de 20 mai polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Verguleasa au depistat pe malul râului Olt, în comuna Verguleasa, doi bărbați cu vârstele de 26 și 55 de ani, din localitate, în timp ce se deplasau cu un autoturism, având asupra lor o barcă pneumatică, 500 de metri de plasă de pescuit multifilament, o furcă metalică și aproape patru kilograme de pește (3,7 kilograme n.r.), diverse specii. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și pescuitul comercial în habitatelele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție. De asemenea, peștele a fost redat mediului acvatic, iar uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți