3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Educația, prioritate pentru autoritățile din Slatina. Corp nou de clădire la Școala „Constantin Brâncoveanu” și două creșe

- Advertisement -

Municipalitatea slătineană continuă investițiile în domeniul educațional, iar printre acestea se numără refacerea terenului de sport de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, dar și construirea unui nou corp de clădire, acest proiect fiind în faza studiului de fezabilitate. Totodată, potrivit primarului Emil Moț, la Slatina se vor ridica și două creșe noi mari, cu o sută de locuri fiecare, însă Primăria va aloca anul acesta fonduri și pentru realizarea altor lucrări curente la celelalte unități de învățământ din localitate.

Pentru realizarea noului corp de clădire de la „Constantin Brâncoveanu”, edilul a spus că se caută o finanțare guvernamentală sau pe fonduri europene, însă dacă nu se va putea acest lucru investiția se va realiza cu fonduri proprii de la bugetul local al Slatinei.

„Vrem să refacem terenul de sport de acolo, anul acesta se va întâmpla asta, iar Daniel Noajă, directorul școlii, face o treabă extraordinară și îl felicit. Avem aici și un proiect de ridicare a unui corp nou de clădire, este în faza de studiu de fezabilitate, se lucrează la acesta, după care încercăm să găsim o finanțare, ori guvernamentală, ori pe fonduri europene. În cazul în care nu reușim să găsim această finanțare, o vom finanța din bugetul local”, a declarat Emil Moț.

Cum de la sfârșitul lunii mai încep și înscrierile la grădinițe, iar locurile din aceste unități preșcolare sunt prea puține față de cerințele părinților, primarul Slatinei a spus că se vor căuta soluții pentru a crește numărul de locuri, fiind achiziționate noi paturi, perne și dulapuri necesare pentru copii.

„Nu este nicio problemă, am vorbit cu Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Olt, i-am spus că are tot sprijinul din partea Primăriei municipiului Slatina. La rectificarea bugetară vom prinde bani pentru absolut toate pătuțurile, tot mobilierul necesar – paturi, perne, dulapuri, absolut tot ce este nevoie Primăria Slatina va asigura”, a adăugat Moț.

Sursa citată a spus că la Slatina se vor construi și două creșe noi, cu fonduri guvernamentale, terenul existând deja, iar în privința proiectelor urmează a fi făcute studiile de fezabilitate:  „Sunt și două creșe, care sunt depuse de Primăria Slatina la Ministerul Dezvoltării, noi am depus proiectele, urmează ca ei să facă studiile de fezabilitate și să implementeze. Avem terenul, avem tot. Sunt două noi crește, de diminesiuni mari, de 100 de locuri fiecare”.

Primarul Slatina a vorbit și despre fondurile locale alocate pentru efectuarea de lucrări curente la celelalte unități de învățământ din municipiu, cuantumul acestora ridicându-se undeva la 15 – 17 milioane de lei anual.

„Sunt multe proiecte în domeniul educațional, anul acesta. Noi în fiecare an avem o medie de undeva la 15 – 17 milioane de lei pe tot ce înseamnă baza materială la școlile din Slatina. După cum știți, dacă am avea un buget, noi am reface fiecare școală în fiecare an, dar din păcate cum bugetele sunt așa cum sunt totuși Primăria Slatina reușește an de an să avem 15 – 17 milioane cheltuite pentru unitățile de învățământ prin care facem lucrări de reparații, ba de dotări de materiale, table inteligente, mobilier școlar, la unele școli chiar extinderi de clase și multe, multe alte lucrări care sunt necesare tuturor școlilor”, a declarat edilul Emil Moț.

Sursă foto: Captură YouTube – NanoTerra

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți