14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

CJ Olt a solicitat fonduri PNRR și pentru reabilitarea Secției Medicală a Spitalului Slatina

- Advertisement -

La fel ca și Blocul Materno-Infantil și clădirea în care funcționează Secția Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina va fi reabilitată termic pentru creșterea eficienței energetice prin Planul Național de Redresare și Reziliență, proiectul investiţiei fiind aprobat de aleșii județului în şedinţa ordinară de la sfârșitul lunii mai a Consiliului Judeţean Olt. Pe lângă acest proiect, consilierii județeni au mai aprobat și depunerea altor două proiecte privind reabilitarea clădirilor Complexului de Servicii Persoane Adulte Slatina și Centrului Militar Județean Olt, în vederea finanțării prin PNRR.

În total, CJ Olt a depus până acum pe PNRR cinci proiecte.

„Pe PNRR, până în momentul de faţă, CJ Olt a depus două proiecte, pentru sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt şi Blocul Materno-Infantil de la Spitalul Slatina. Astăzi (miercuri, 25 mai n.r.) am mai aprobat indicatorii pentru încă trei proiecte, vorbim de clădirea Medicală a SJU Slatina, Căminul de Bătrâni Slatina, aflat în subordinea DGASPC, şi Centrul Militar Judeţean, clădire pe care o avem în proprietate şi administrare. Împreună, toate aceste cinci proiecte însumează aproximativ 12 milioane de euro, bani pe care reuşim să-i atragem pe PNRR”, a declarat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Potrivit șefului forului județean, CJ ia în calcul să renunțe la o investiție a Companiei Naționale de Investiții pentru reabilitarea Blocului Central al celei mai mari unități medicale din județul Olt, având în vederee că proiectul a stagnat, constructorul ce câștigase licitația privind efectuarea lucrărilor reziliind contractul.

„Din păcate, proiectul de modernizare şi reabilitare interioară a Blocului central al spitalului stagnează, nu din vina noastră. Noi am predat această investiţie către CNI, constructorul care a câştigat această lucrare a reziliat contractul, urmând ca CNI să scoată din nou această lucrare la licitaţie. Sperăm ca până la finalul anului s-o avem scoasă la licitaţie şi de la anul să lucrăm în interior, dacă nu, o vom retrage de la CNI şi îl vom face din fonduri proprii. Chiar dacă ne costă, nu putem sta pe loc atâta timp. Noi, restul pavilioanelor de la spital, atât cele din curtea spitalului, cât şi secţiile externe, le-am reabilitat. Sperăm ca până la finalul anului să terminăm mare parte din Blocul Materno-Infantil şi din Secția Medicală”, a subliniat Marius Oprescu.

Aproape 16 milioane de euro este suma obținută în anul 2017, prin CNI, pentru realizarea investițiilor din interiorul Blocului Central al Spitalului Slatina, dar lucrările nu au început. Însă, în perioada care a trecut de atunci exteriorul acestei clădiri a SJU s-a reabilitat, iar pe secțiile care funcționează aici au fost făcute mai multe dotări cu aparatură medicală la standarde europene, mare parte dintre aceste investiții fiind realizate cu sprijinul CJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți