23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Elevii de la Minulescu ar fi ajuns la spital din altă cauză. Mai multe rezultate negative la probele recoltate, printre care cele de la alimente

- Advertisement -

Ancheta în urma scandalului izbucnit la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, după ce peste 20 de elevi au ajuns cu simtomatologie digestivă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, 15 dintre ei fiind internați la Boli Infecțioase și Pediatrie, nu s-a încheiat. Însă, mai multe rezultate de la probele recoltate au ieșit negative, spun reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt, printre care cele de la alimente. Astfel, cauza pentru care copiii au ajuns la spital, pentru investigații medicale de specialitate, ar fi alta, însă suspiciunea de toxiinfecție alimentară nu a dispărut în totalitate, având în vedere că cinci probe de coproculturi sunt încă în lucru la laboratorul instituției sanitare.    

Datele centralizate până acum de reprezentanții DSP Olt arată că în zilele de 24 și 25 mai s-au prezentat 23 de persoane în serviciile Unitatea Primiri Urgențe și Pediatrie din cadrul Spitalului Slatina, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani cu simptomatologie digestiva – grețuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale, din care s-au internat 15 – 11 la Secția Boli Infecțioase și patru la Secția Pediatrie, ocazie cu care s-a declanșat ancheta epidemiologică.

Până vineri, 27 mai, toți copiii au ieșit din spital, starea lor de sănătate fiind bună.

„În cadrul acțiunii de investigare cu laboratorul s-au recoltat atât probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare, cât și probe pentru verificarea condițiilor igienico – sanitare la nivelul Blocului Alimentar din cadrul colectivității de învățământ, probe de alimente, proba de apă, dar și pentru  evaluarea stării de sănătate a personalului care a pregătit meniul. Situația în data de 27 mai: din cei 15 internați, unul a fost externat joi, 26 mai, iar 14 s-au externat vineri, 27 mai, cu stare generală bună, afebrili, apetenți, echilibrați din punct de vedere digestiv”, au transmis reprezentanții DSP Olt, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată a prezentat și rezultatele de laborator ale investigațiilor, sosite vineri, toate cele cinci probe de la alimente fiind negative.

„La probele de la bolnavi: examene coprobacteriologice – patru, cu rezultate negative (pentru Shigella, Salmonella, Yersinia Enterocolitica, E. Colli, Stafilococus Aureus, B. Cereus); lichid de vărsătură – patru, cu rezultate negative; probe de alimente – cinci, cu rezultate negative (pentru Shigella, Salmonella, E. Colli, Stafilococus Aureus, B. Cereus ); proba de apă – una (consumator Bloc Alimentar), paramentrul Clor – sub limita minimă admisă și corespunzatoare din punct de vedere microbiologic; probe de sanitație – zece, din care șapte corespunzătoare și trei necorespunzătoare (depășiri la număr total de germeni – NTG la toate trei și prezența de enterobacteriacee la două); probe stare de portaj la personalul deservent – trei exudate naso-faringiene, cu rezultate negative (pentru Streptococ beta hemolitic, Stafilococ Auriu)”, arată DSP Olt.

Reprezentanții instituției sanitare mai sunt că cinci probe de coproculturi sunt încă în lucru la laboratorul DSP Olt, ancheta fiind încă în desfășurare.

sursă foto: Captură YouTube – NanoTerra

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți