10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Control de la Ministerul Educației în urma neregulilor semnalate la concursul organizat de ISJ Olt și scandalului de la Colegiul Minulescu Slatina

- Advertisement -

Sfârșitul săptămânii trecute a venit cu efectuarea unor verificări ale corpului de control al Ministrului Educației la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Olt, dar și la Școala Gimnazială nr. 3 și Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina. Problemele care au fost semnalate la modul de desfășurare a concursului inspectoratului pentru posturile vacante de director din unitățile de învățământ din județ, precum și scandalul iscat săptămâna trecută după ce peste 20 de copii de la Minulescu au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu stări de rău, și nu numai, parte dintre ei rămânând și internați la secțiile Boli Infecțioase și Pediatrie, sunt principalele motive ale acestui control.

26 și 27 mai au fost zilele în care acesta a avut loc, informația fiind confirmată de profesorul Victor Iacobescu, inspectorul general adjunct al ISJ.

De la nivelul inspectoratului, corpul de control condus de Radu Szekely, consilierul lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a ridicat joi, pentru analiză, lucrările de la etapa a doua a concursului pentru posturile de director, organizat în primăvara acestui an.

Vineri, consilierul Szekely de la Ministerul Educației a fost la Școala 3 Slatina, unde a izbucnit scandalul după acest concurs în urma căruia profesoara Denisa Maican a preluat funcția de director, înlocuind-o pe profesoara de profesoara de română, Cristina Nicu. Acesta a intrat în mai multe clase unde se desfășurau ore, dar a stat de vorbă și cu directorul școlii slătinene.

În aceeași zi, pentru mai bine de patru ore, corpul de control al Ministerului Educației a vizitat și Colegiul Minulescu Slatina, o oprire fiind efectuată și la cantina în care elevii acestei unități de învățământ servesc masa.

Acum așteptăm să vedem ce rezultate vor avea verificările reprezentanților ministerului și dacă ar putea exista și demisii la nivelul Inspectoratului Școlar.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți