27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Serviciul de Pașapoarte Olt preia cereri de eliberare a acestor documente pentru minori, de Ziua Copilului

- Advertisement -

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Olt își deschide porțile de Ziua Internațională a Copilului și îi așteaptă pe cei mici cu surprize inedite în cadrul evenimentului „Pașaport pentru vacanță”. Astfel, pe data de 1 Iunie, Serviciul de Pașapoarte Olt va prelua cereri de eliberare a pașapoartelor pentru minori.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, instituție în subordinea căreia funcționează serviciul, aceștia se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale), pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă.

Cererile se vor înregistra la ghișeul 2 al Serviciului de Pașapoarte, pe bază de bonuri de ordine.

„Înregistrarea cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice și temporare se va desfășura la ghișeul 2 al serviciului, în intervalul orar 08:30 – 16:30, pe bază de bonuri de ordine distribuite. De asemenea, reamintim persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a pașapoartelor pentru minori să consulte pagina de internet https://ot.prefectura.mai.gov.ro/, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanța de plată a contravalorii pașaportului”, se mai arată în comunicat.

Autoritățile ar urma să elibereze pașaportul pentru copiii cărora s-au depus cereri în termen de cinci zile lucrătoare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți