13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Prefectul Homorean, discuții cu sindicaliștii TMK Artrom pentru deblocarea situației în care se află societatea

- Advertisement -

Prefectul de Olt Florin Homorean a avut marți o întâlnire cu sindicaliștii de la TMK Artrom Slatina, dar și cu Adrian Popescu, directorul societății de pe platforma industrială a municipiului, scopul discuțiilor fiind deblocarea situației în care aceasta se află. Un nou miting de protest a fost anunțat de sindicaliști pentru data de 9 iunie, în Piața Victoriei din București, unde sindicaliștii au transmis că vor participa peste 300 de angajați ai fabricii slătinene. Reprezentantul Guvernului în teritoriu este cel care a declarat că, zilele acestea, un proiect de Ordonanță de Urgență se va afla pe agenda Executivului, acesta vizând deblocarea situației de la TMK, care, din cauza sancțiunilor europene impuse Rusiei, are din nou conturile blocate.

„(…) Am decis să mă implic, atât și așa cum îmi permite funcția de prefect al județului Olt, în soluționarea crizei cu care se confruntă societatea TMK ARTROM și care se răsfrânge asupra celor 2.400 de salariați ai săi. Discuțiile repetate purtate la nivel de Guvern, insistențele pentru deblocarea situației, eforturile pentru identificarea unor soluții, toate aceste demersuri au avut ca scop emiterea unui act normativ care să restabilească echilibrul financiar al societății. Mi-am asumat cu responsabilitate rolul de intermediar între Guvern și reprezentanții TMK, rol în care m-am regăsit și astăzi (marți, 7 iunie n.r.) în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții TMK (conducere și lideri sindicali) cărora le-am oferit asigurări în ceea ce privește sprijinul guvernamental pentru rezolvarea crizei. Asigurările oferite sunt justificate de înscrierea pe lista actelor normative incluse pe agenda ședinței de guvern care va avea loc în aceste zile, a unui proiect de Ordonanță de Urgență care vizează societățile ale căror fonduri și/sau resurse economice sunt înghețate pe fondul sancțiunilor europene la adresa Rusiei, pe lista acestora înscriindu-se și societatea TMK Artrom”, a declarat prefectul Florin Homorean.

Potrivit sursei citate, confom proiectului ordonanței, societățile în cauză pot solicita autorității competente instituirea provizorie a unui sistem de supraveghere care să asigure respectarea de către persoana juridică a sancțiunilor internaționale. „Este un prim pas, o primă soluție care va fi adoptată de Guvern pentru redresarea financiară a societății TMK, dar care va reuși cu certitudine să repună activitatea societății și siguranța celor peste 2.000 de salariați pe făgașul normal”, a subliniat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Aproximativ 2.400 de salariați ai fabricilor TMK Artrom din Slatina şi Reşiţa și-au primit salariile cu întârziere de aproape două săptămâni după ce societatea a fost în imposibilitatea de a efectua plăţile, având în vedere că pe 10 martie, în contextul sancţiunilor europene împotriva unor afaceriști ruși, i-au fost blocate conturile. Abia după intervenția reprezentanților Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la început de aprilie, angajații TMK au putut să-și primească salariile. Derogarea, care a permis în continuare desfășurarea activității fără alte blocaje, a fost de 60 de zile. Însă, aceasta expiră, iar conturile societății de pe platforma industrială a Slatinei urmează a fi din nou blocate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți