Muncitorii CAO lucrează de zor la stațiile de epurare a apei „Nicolae Bălcescu” și „Salcia” din Slatina. Cum arată șantierele

Reabilitarea stațiilor de tratare apă „Nicolae Bălcescu” și „Salcia”, din municipiul Slatina, prin contractul de lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale municipiului Slatina cu filtre de potabilitate a apei”, este una dintre cele mai importante investiții din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014 – 2020”. Compania de Apă Olt a făcut publice primele imagini de pe șantiere, ambele stații fiind în lucru la această dată.

Potrivit CAO, în acest moment, se lucrează la clădirea de tratare apă, bazinul de retenție și stația de preparare și dozare.

Aproape 52 milioane de lei, bani europeni, sunt investiți de companie pentru a îmbunătăți calitatea apei care curge la robinetele slătinenilor, cele două stații de tratare fiind extinse, reabilitate și dotate cu echipamente performante.

„Aproximativ 52 milioane de lei, fonduri europene, investește Compania de Apă Olt pentru îmbunătățirea calității apei distribuite cetățenilor din municipiul Slatina. Cele doua stații de tratare vor fi extinse și reabilitate și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile. Vor fi ca niște uzine de apă, unde se va desfășura un întreg proces de potabilizare, nu vor mai exista modificări ale turbidității apei, iar cetățenii municipiului Slatina vor avea, la robinet, o apă mult mai bună”, au transmis reprezentanții companiei.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<