2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de ploi însemnate în toată țara, până duminică. Cantitățile de apă ajung în sud și la 60 de litri pe metru pătrat

- Advertisement -

Județul Olt, dar și restul țării, se află de vineri, 10 iunie, la ora 14:00, și până duminică noaptea, la ora 22:00, sub incidența unui Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Atenționarea meteorologică a fost emisă de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, la primele ore ale dimineții de vineri și, conform avertizării, în extremitatea de sud a țării, zonă din care face parte și județul Olt, sunt anunțate cantități de apă care ajung până la 60 de litri pe metru pătrat.

„În sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ și vor fi pe alocuri și manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 de litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 de litri pe metru pătrat”, au transmis meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți