5.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Peste 200 de pompieri, la datorie în week-end-ul de Rusalii. Au fost în alertă pe perioada unui Cod portocaliu de vreme severă și a unor Coduri galbene de inundații

- Advertisement -

Peste 200 de pompieri, cu autospeciale și echipamente specifice, s-au aflat la datorie pentru gestionarea situațiilor de urgență care s-au produs la nivelul județului Olt, în week-end-ul de Rusalii. Pe lângă cele peste o sută de intervenții la care au participat în urma apelurilor la 112, salvatorii au fost în alertă pe durata unui Cod portocaliu de vreme severă, dar și a unor Coduri galbene de inundații.

„În zilele de 11 și 12 iunie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au gestionat 147 de apeluri primite prin la 112, intervenindu-se cu forțele și mijloacele din dotare în 35 de situații. Echipajele SMURD au intervenit la 27 de solicitări pentru acordarea primului ajutor medical de urgență, trei dintre acestea fiind accidente rutiere. Duminică, 12 iunie, a fost emisă o avertizare meteo Cod portocaliu de fenomene meteo imediate, fiind preconizate averse și intensificări ale vântului, pentru zona de sud a județului Olt. Pentru informarea populației din zona afectată, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis un mesaj prin intermediul aplicației Ro-Alert. De asemenea, au fost emise și două atenționări cod galben de inundații, pe râurile Vedea și Olteț. Avertizarea și atenționările au fost transmis către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din zonele vizate și către instituțiile care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Având în vedere instabilitatea atmosferică din această perioadă, salvatorii recomandă populaţiei din județ să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, pompierii fac apel la olteni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

De asemenea, cetățenii trebuie să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
Informații privind modul de comportare în cazul producerii unor fenomene meteo periculoase se pot obține prin consultarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență „Fii pregătit”.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți