14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Program prelungit la Serviciul de Pașapoarte Olt. Se eliberează mai repede documentele de călătorie pentru oltenii ce pleacă în vacanță

- Advertisement -

Conducerea Prefecturii Olt a aprobat un set de măsuri organizatorice la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Olt, instituție din subordine, în scopul facilitării obținerii documentelor de călătorie de către cetățenii dornici să plece în vacanță și a celor care revin în țară în această perioadă estivală. Potrivit reprezentanților instituției Guvernului din teritoriu, astfel se va asigura creșterea capacității operaționale de înregistrare și soluționare a pașapoartelor.

Decizia care s-a luat este cea de prelungire a programului de lucru de la începutul acestei săptămâni și până pe data de 19 august 2022.

„În acest sens, în perioada 20 iunie – 19 august, au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul prin raportare la volumul cererilor de pașapoarte care se înregistrează. Astfel, atât pentru înregistrarea cererilor cât și pentru eliberarea pașaportului, s-a prelungit programul de lucru cu două ore, de luni până vineri, în intervalul orar 08:30 – 18:30. De asemenea, activitatea a fost organizată astfel încât cel puțin o stație de preluare a cererilor de pașapoarte să fie operațională în intervalul orar 10:30-12:30 (perioada 20 iunie – 1 august) și intervalul 08:30 – 16:30 (perioada 1 – 19 august)  pentru cetățenii care nu au optat sau nu au avut posibilitatea să efectueze o programare prealabilă prin platforma epasapoarte.ro”, a declarat prefectul de Olt Florin Homorean.

Potrivit sursei citate, pentru a spori capacitatea de primire a cererilor de eliberare a pașapoartelor, a fost diminuat pragul valoric inferior de cereri preluate/stație de lucru, luând în calcul o normare obiectivă medie a timpului de lucru de șase minute/persoană (față de șapte minute cât a fost prevăzut anterior) exclusiv pentru programările nou efectuate și numai pe durata măsurilor de creștere a capacităților de preluare dispuse la nivelul fiecărui serviciu public comunitar de pașapoarte.

„Având în vedere faptul că, un număr semnificativ de cetățeni care au realizat o programare online pentru această perioadă estivală, prin intermediul platformei www.epasapoarte, fie au obținut deja documentul de călătorie, fie nu se mai prezintă la data și ora programării, în scopul preîntâmpinării unor astfel de situații, dar și pentru vacantarea, după caz, a intervalelor orare ocupate astfel, Direcția Generală de Pașapoarte va retransmite e-mailurile de confirmare a programărilor active, în scopul creării posibilității pentru cetățeni de anulare a acestora cu trei zile înainte de data programării, în situația în care programarea efectuată nu mai este utilă pentru obținerea documentului de călătorie. Această măsură are drept scop asigurarea posibilității pentru cetățeni de efectuare a unei programări în intervalele orare vacantate”, au adăugat reprezentanții Prefecturii Olt.

Cu această ocazie, reprezentanții instituției Guvernului din teritoriu îi roagă pe titularii programărilor online care au depus deja cerere de eliberare a pașaportului sau care nu se mai pot prezenta la depunerea cererilor, să procedeze la anularea acestora, prin accesarea butonului „Anulează programare” din mailul de confirmare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți