19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

DGASPC Olt angajează în continuare asistenți maternali. Șapte dintre cei zece căutați anul acesta, deja încadrați

- Advertisement -

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt continuă să angajeze asistenţi maternali profesioniști prin proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, în care este partener. De la începutul anului și până acum au fost încadrate deja șapte persoane dintr-un total de zece câte sunt căutate în 2022.

Încă de la începutul anului 2019, DGASPC Olt, în calitate de partener în proiect, şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Copii şi Adopţie, în calitate de beneficiar, desfăşoară o campanie de identificare şi recrutare a persoanelor cu domiciliul în judeţul Olt, care doresc să devină asistenţi.

Iar din 1 ianuarie 2022 şi până în prezent au fost depuse la sediul instituției de protecție a copiilor, dar și a persoanelor vârstnice, 19 cereri de evaluare de persoane cu domiciliul în judeţul Olt care doresc să devină asistenţi maternali şi, dintre acestea, șase au fost evaluate favorabil, două fiind în curs de evaluare, iar 11respinse.

În luna iunie 2022 au fost angajați alți doi asistenți maternali profesioniști, astfel că anul acesta au fost angajați șapte olteni în acest domeniu.

„În cursul acestei luni, DGASPC Olt a informat cinci primării din județ cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens promovând Proiectul «TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor»”, se arată într-un comunicat remis de instuție.

Întrucât în anul 2022 obiectivul constă în angajarea a zece asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – iunie au fost angajați șapte dintre aceștia, DGASPC face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți, să ia legătura prin fax la nr. 0249.412.692, telefon nr. 0372.713.562, 563, 564, 565, 0349.408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul de Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii, prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali profesionişti, mai transmit reprezentanţii DGASPC Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți