19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Drumul Expres 12. 30%, stadiul fizic al lucrărilor de pe Tronsonul 3 care tranzitează județul Olt

- Advertisement -

După detaliile furnizate în cursul dimineții de luni, 4 iulie, cu privire la faptul că Centura ocolitoare a municipiului Slatina de pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești ar putea fi deschisă traficului rutier undeva în jurul datei de 28 iulie, Asociația Pro Infrastructură vine cu informații legate și cu Tronsonul 3 al drumului care tranzitează județul Olt. Constructorul UMB avansează cu lucrările și pe acest sector de drum, stadiul fizic al acestora fiind în prezent de 30 la sută.

Dacă lucrurile continuă așa, pe acest tronson al DEx 12 s-ar putea circula până la sfârșitul anului 2023. Însă, creșterea prețurilor privind costurile pentru cumpărarea materialelor de construcții poate reprezenta o problemă.

„UMB menține viteza bună de lucru pe DEx12 Colonești – Slatina. Stadiul fizic actual este în jur de 30% și, dacă se depășesc problemele cu adoptarea unei formule de ajustare a prețului contractului care să acopere creșterile reale de costuri, avem șanse mari să circulăm pe acest lot până la finalul anului viitor”, au declarat reprezentanții asociației, ce au pus la dispoziție un nou video cu stadiul lucrărilor, precum și o hartă interactivă.

Potrivit sursei citate, contractul pentru cei 31,75 kilometri, cât reprezintă distanța Tronsonului 3 al șoselei de mare viteză a fost semnat cu UMB în data de 16 septembrie 2020 pe suma de 670 milioane lei, prevăzând 12 luni de proiectare și 24 de execuție cu 10 ani de garanție. Ordinul de începere lucrărilor a fost emis în data de 18 ianuarie 2021.

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina – Pitești trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Pe lângă acest tronson, județul mai este tranzitat și de Tronsonul 2 al DEx 12, cu Loturile 1 și 2, care are o lungime de 39,85 kilometri, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2, care cuprinde și Centura ocolitoare a municipiului Balș, se anunță a fi deschis la sfârșit de iulie, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a orașului Balș, a fost inaugurat pe 21 aprilie.

În total, Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121,185 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

Valoarea estimată a întregului proiect este puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Conform proiectului, investiția ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți