Rezultatele repartizării computerizate, privind admiterea la liceu, în urma examenului de Evaluare Națională, au fost afișate joi, 14 iulie, de Ministerul Educației. Din totalul de 2.199 de candidați înscriși la nivelul județului Olt, s-au repartizat nu mai puțin de 2.069 de elevi, rămânând astfel neocupate, în liceele și colegiile oltene, 103 locuri neocupate.
Cele puțin peste o sută de locuri sunt în instituții de învățământ precum Liceul Tehnologic „Danubius” Corabia, Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Balș, Liceul Tehnologic Iancu Jianu, Liceul Tehnologic Piatra Olt, Liceul Tehnologic Tufeni, Liceul Tehnologic Vitomirești și Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia.
Concurență mare a fost la Colegiul Național „Ion Minulescu”, din municipiul Slatina, la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Caracal și la Colegiul Național „Radu Greceanu”, tot din Slatina, unde mediile de admitere sunt mai mari față de cele din anul 2021.
Raportat la mediile de admitere cu care elevii au intrat, cel mai bine stă Colegiul Minulescu Slatina, ultima medie de intrare la prima clasă de Matematică – Informatică fiind de fost 9,80. La colegiul slătinean, per total, ultima medie de intrare la acest profil a fost 9,20, mai ales că față de anul școlar trecut este cu o clasă în plus, respectiv patru.
La Minulescu, ultima medie de intrare a fost de 8,68, la profilul Filologie, la același profil, ultima notă de admitere de anul trecut fiind 8,21.
Tot la unitatea de învățământ slătineană, la clasa de Științe ale Naturii, de unde mulți dintre candidați aleg apoi să facă Facultatea de Medicină, a fost 9,07.
Profesorul Christian Ionescu, directorul Colegiului „Ion Minulescu” Slatina, a făcut o scurtă declarație cu privire la cum a decurs admiterea în clasele de liceu ale unității școlare pe care o conduce.
„A fost o concurență foarte mare, așa este! Anul acesta, ultima medie de la Filologie este crescută cu 50 de sutimi, iar ultima medie de la Matematică – Informatică este crescută cu 20 de sutimi, în condițiile în care avem o clasă în plus”, a spus Ionescu.
La profilul Filologie de la Colegiul Național „Radu Greceanu” Slatina, ultima medie de intrare a fost 8,29, la Matematică – Informatică ultimul elev intrat a avut 8,83, în timp ce la profilul Științe a fost 8,87.
Și la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”, din municipiul Caracal, a fost concurență mare la clasa de Matematică – Informatică, Engleză Bilingv, unde ultimul elev a avut o medie de admitere de 9,44. În privința ultimelor medii cu care s-a intrat la același liceu, acestea au fost la
profilele Filologie, Bilingv Engleză – 8,56; Filologie – 8,11; Matematică – Informatică, Bilingv – 9,44 și Matematică – Informatică – 7,49.
La Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina ultima medie de admitere a fost de 7,74 la profilul Filologie și 7,69 la Matematică – Informatică.
În fiecare clasă de liceu vor fi câte 26 de elevi.