2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

CFR SA: Lucrări finalizate pe 133 de şantiere feroviare,din cele 205 deschise la începutul anului pe calea ferată

- Advertisement -

CFR SA a deschis, la începutul anului, 205 şantiere pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii, la nivelul celor opt sucursale regionale, iar pe 133 de şantiere lucrările au fost finalizate.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a companiei, în prezent sunt operaţionale, la nivelul reţelei, 72 de şantiere pentru lucrările de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară.

„Lucrările de întreţinere şi reparaţii desfăşurate pe reţeaua feroviară contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie, eficientizarea capacităţii de transport şi la creşterea gradului de siguranţă feroviară. 72 de şantiere feroviare sunt operaţionale la această oră pe reţeaua feroviară, unde se execută lucrări de specialitate, atât în regie proprie, dar şi cu firme specializate, în vederea îmbunătăţirii capacităţilor de exploatare pentru transport de călători şi de marfă”, se spune în postare.

Scopul lucrărilor de întreţinere/reparaţii vizează creşterea vitezei, a gradului de confort şi a siguranţei feroviare/rutiere, creşterea capacităţii de circulaţie, ridicarea restricţiilor de viteză, evitarea introducerii de restricţii de viteză, prin aducerea liniilor în parametrii proiectaţi.

Tipuri de lucrări executate pe şantierele feroviare: reparaţii curente linii şi aparate de cale, înlocuire de şină/traverse în linie curentă, linii din staţii sau pe poduri/podeţe, întreţinere/reparaţii instalaţii SC, montare aparate noi de cale, ciuruire mecanizată a prismei de piatră spartă, buraj/profilare mecanizată/stabilizare dinamică, modernizare treceri la nivel şi înlocuire dale şi turnare covor asfaltic, în zona trecerilor la nivel.

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor pe cele 205 şantiere feroviare, CFR SA precizează că, în jumătatea de sud a ţării, pe raza Regionalelor CF Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Craiova şi Timişoara, din cele 106 şantiere deschise la începutul anului, sunt operaţionale în prezent 44 de şantiere, pe 62 de şantiere lucrările fiind finalizate. Pe SRCF Galaţi sunt 22 de şantiere deschise, dintre care 18 cu lucrări finalizate şi patru în execuţie. Lucrările de întreţinere/reparaţii în execuţie presupun reparaţii între staţiile Siloz Port Docuri – Galaţi Mărfuri – Galaţi Călători, km 0+495 – 2+020 (ecartament normal), montare schimbătorii de cale (1 şi 3) în staţia Râmnicu Sărat (fir I+II), întreţinere pod CF km 227-539 între staţiile Tecuci – Mărăşeşti, înlocuire schimbător de cale (nr. 5) şi traversare cu joncţiune dublă 7/9 în staţia Comăneşti.

Pe SRCF Constanţa sunt opt şantiere deschise, dintre care patru cu lucrări finalizate şi patru în execuţie, iar pe SRCF Bucureşti 25 de şantiere deschise, dintre care nouă cu lucrări
finalizate şi 16 în execuţie.

Pe SRCF Craiova au fost deschise 36 de şantiere, din care 21 au lucrările finalizate, iar 15 sunt în execuţie.

Pe raza SRCF Timişoara au fost deschise 15 şantiere în semestrul I, dintre care 10 cu lucrări finalizate şi cinci în execuţie (reparaţii curente la instalaţiile SCB, CED şi BLA între staţiile Subcetate – Băieşti, km 29+270 – km 37+158 – instalaţii SCB, reparaţie periodică cu maşini grele de cale/ciuruire integrală în staţia Bretea Strei, km 22+050 – 22+150, linia 3, reparaţii şi intervenţii clădire şi tunel pietonal în Staţia Timişoara Nord, înlocuire traverse lemn, înlocuire macaze, înlocuire şine, buraje, între staţiile Baru Mare – Crivadia, km 51+050-55+000, fir 1+2). Lucrările de modernizare TN în execuţie au loc între km 107+444, staţiile Sinia şi Lugoj.

În centrul ţării, pe raza Regionalei CF Braşov, din cele 56 de şantiere deschise, sunt operaţionale în prezent opt şantiere, pe 48 de şantiere lucrările fiind finalizate. Astfel, lucrările de întreţinere şi reparaţii în execuţie presupun: înlocuire şină şi sudură aluminotermică între staţiile Timişu de Sus – Dârste, reconstrucţie pod şi amenajare albie, între staţiile Hărman – Întorsura
Buzăului, km 17+318, reparaţie pod km 94+479, între staţiile Braşov – Podu Olt, reparaţie pod km 115+961, între staţiile Ghimeş – Siculeni, inclusiv treceri la nivel, reparaţie podeţ km 33+203, între staţiile Sibiu – Vinţu de Jos.

Lucrări de modernizare TN în execuţie sunt: TN km 284+731, între staţiile Tg. Mureş – Tg. Mureş Sud, TN km 52+344, între staţiile Şercaia – Făgăraş, TN km 0+675, între staţiile Ucea – Victoria.

În partea de nord a ţării, pe raza Regionalelor CF Cluj şi Iaşi, din cele 43 de şantiere deschise la începutul anului, sunt operaţionale în prezent 20 de şantiere, pe 23 de şantiere lucrările fiind finalizate.

Pe raza SRCF Cluj, sunt deschise 32 de şantiere, din care 15 cu lucrări finalizate, şi 17 în execuţie. Pe SRCF Iaşi, 11 şantiere sunt deschise, dintre care opt cu lucrări finalizate şi trei în execuţie.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii în execuţie vizează consolidarea terasamentului între staţiile Tecuci – Iaşi, km 321+950-323+400 (fir I), consolidarea terasamentului între staţiile Bacău – Piatra Neamţ, km 3+200 – 4+200, reparaţii curente la instalaţia BLA între staţiile Dolhasca – Lespezi.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți