8.1 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Cine sunt candidații înscriși pentru postul de șef al IPJ Olt. Printre ei comisarii șefi Ilinca și Mladin

- Advertisement -

Cine sunt candidații înscriși pentru postul de șef al IPJ Olt. Printre ei comisarii șefi Ilinca și Mladin

S-au finalizat înscrierile pentru concursul organizat pe funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, derulat perioada aceasta. Sunt trei candidați, iar doi dintre ei sunt comisarii șefi Ionuț Ilinca și Adrian Mladin.

Primul este acum împuternicit adjunct din luna iunie 2022 și îndeplinește și atribuțiile de inspector șef, în ultimul an fiind împuternicit și comandant al inspectoratului, iar al doilea este șef al Serviciului Investigații Criminale, în perioada septembrie 2020 – martie 2021 fiind și acesta adjunct al Poliției Olt. Potrivit unor surse, un fost șef de la Poliția Vâlcea, Sorin Oară, ar fi al treilea candidat care și-a depus dosarul pentru postul vacant de la nivelul conducerii IPJ Olt.

Postul de inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Olt a fost scos la concurs de Poliția Română, candidații interesați de ocuparea acestei funcții depunându-și dosarele până în data de 8 iulie, recrutarea acestora fiind făcută din sursă internă.

Concursul constă într-un interviu structurat pe subiecte profesionale, care se va înregistra audio și/sau video, locația de desfășurare fiind sediul Inspectoratului General al Poliției Române din Bucureşti.

Rezultatele finale se vor publica în perioada 29 iulie – 2 august 2022, în funcție de eventualele contestații depuse de candidații nemulțumiți de notele pe care le-au obținut la interviu.

Un candidat trebuie să ia minimum nota 7 pentru a fi declarat admis.

Funcția de inspector șef al IPJ Olt a fost scoasă la concurs și în vara anului trecut. Comisarul șef Mihai Mihalache, care atunci era împuternicit adjunct al aceleiași instituții, a fost singurul candidat înscris, însă nu a luat nota necesară pentru a fi admis.

La nivelul Poliției Olt, comisarul șef de poliție Cătălin Florescu a fost ultimul comandant al inspectoratului care a ocupat funcția prin concurs. Era inspector șef încă din anul 2013, prin împuternicire, iar din 2014 a ocupat postul câștigând concursul organizat de IGPR. În luna octombrie 2017 avea să ocupe funcția de director al Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor “Nicolae Golescu” Slatina, iar de la acea dată și până acum, adică timp de aproape cinci ani, funcția de inspector șef al Poliției Olt a fost ocupată doar în baza împuternicirilor făcute de mai marii Ministerului Afacerilor Interne de la Centru.

La ora actuală, din conducerea IPJ Olt fac parte comisarul șef Ionuț Ilinca, adjunct cu atribuții de inspector șef, dar și comisarul șef Daniel Constantin, tot adjunct.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți