8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Aproape 15 olteni au ales până acum să‐și pună „numere verzi” la mașini care nu poluează atmosfera

- Advertisement -

De la începutul perioadei de eliberare a perechilor de plăcuțe cu „numere verzi” a început la sfârșitul lunii iunie 2022, în județ s-au eliberat aproape 15 proprietarilor care au autoturisme cu zero emisii de dioxid de carbon (CO 2). Așa arată datele transmise de reprezentanții Prefecturii, instituție în subordinea căreia își desfășoară activitatea Serviciul Permise și Înmatriculări Auto Olt.

Primul oltean a avut „numere verzi” la mașina sa care nu poluează în data de 28 iunie.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor transmite că doar în prima săptămână, respectiv 27 iunie – 3 iulie 2022, la nivel național, au fost solicitate și eliberate 825 perechi de plăcuțe cu „numere verzi”.

Ordinul comun al ministrului Afacerilor Interne, viceprim-ministrului , ministrul Transporturilor și ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor 676/44/433/2022, care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde, pentru mașinile pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen a fost publicat în Monitorul Oficial pe 28 aprilie.

Potrivit acestuia, plăcuțele cu „numere verzi” pot fi eliberate preferențial, la solicitarea următoarelor operațiuni: înmatriculare; transcriere a transmiterii dreptului de proprietate; eliberare a unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificării datelor înscrise în acesta; eliberare a unui nou set de plăcuțe cu număr de înmatriculare.

Eliberarea numerelor de înmatriculare de culoare verde se solicită în mod expres de proprietarii care aubautoturisme ce nu poluează aerul, iar în caz contrar plăcuțele eliberate vor avea literele și cifrele tot de culoare neagră ca și alte vehicule.

Odată cu depunerea documentelor la ghișeu solicitantul va preda numerele vechi de înmatriculare.

Conform aceluiași ordin, contravaloarea plăcuțelor cu număr de înmatriculare este: 20 de lei pentru o plăcuță de tip A; 23 de lei de tip B, pentru partea din spate a autovehiculelor de teren dotate cu loc de amplasare special prevăzute; 17 de lei plăcuțe de tip C, pentru motocicluri.

La solicitarea înmatriculării autovehiculelor cu zero emisii de CO 2, transcrierii transmiterii dreptului de proprietate sau eliberării unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a modificărilor datelor înscrise în acesta, plăcuțele de înmatriculare cu litere și cifre verzi pot fi atribuite numai preferențial, la cerere, respectiv contravaloare plăcuță plus tarif preferențial.

Combinațiile cu numărul la rând se eliberează doar plăcuțele cu litere și cifre de culoare neagră.

Sursă foto: Generală (Facebook Ministerul Mediului)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți