5.2 C
Slatina
marți,19 martie,2024

Ultimele Articole

Probleme privind alimentarea cu apă în comunele Vulturești și Valea Mare. CAO: „Nu mai folosiți apa din rețeaua publică în agricultură”

- Advertisement -

Din cauza consumului mare de apă din ultimele zile și ținând cont că în acest sfârșit de săptămână temperaturile din termometre ajung și la 40 de grade Celsius, la umbră, reprezentanții Companiei de Apă Olt au luat decizia de a întrerupe alimentare în două comune, Vulturești și Valea Mare. Neplăcerea cetățenilor de a nu avea apă a venit atât pe parcursul zilei de sâmbătă, cât și în timpul nopții de sâmbătă spre duminică. CAO a spus că situția se repetă, dând și un sfat oamenilor din ambele localități: „Nu mai folosiți apa din rețeaua publică în agricultură”.

„Din cauza consumului mare de apă, din ultimele zile, bazinul de alimentare cu apă din comuna Vulturesti s-a golit complet. Alimentarea cu apă este oprită, în noaptea aceasta (sâmbătă n.r.), în satele Vlăngărești și Dienci. Facem apel și la cetățenii din comuna Vulturesti să nu mai folosească apa din rețeaua publică în agricultură, ci numai pentru consumul casnic! Apa din rețeaua publică de alimentare cu apă nu se foloseste pentru a uda grădina, gazonul și pentru umplerea bazinelor. Acest lucru este prevăzut și în contractul încheiat între Compania de Apă Olt și clienți, dar și la art. 229 din Ordinul nr. 88/2007 al ANRSC. Consumăm apa, nu o risipim”, au transmis reprezentanții companiei.

O situație asemănătoare a fost și în comuna Valea Mare.

Din cauza consumului mare de apă din ultimele zile și pentru a evita întreruperea totală a alimentării cu apă, pe timpul zilei, pentru perioade mari, serviciul de alimentare cu apă a fost oprit de CAO, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Satu Nou, Satu Vechi, Toboșarului și Țignea. Compania a anunțat reluarea furnizării apei începând de duminică dimineață.

Și sâmbătă, timp de patru ore, alimentarea cu apă a fost întreruptă în cele patru sate ale comunei.

„Din cauza consumului mare de apă, din ultimele zile, unul din bazinele de alimentare cu apă din comuna Valea Mare s-a golit complet. Alimentarea cu apă este oprită, până la ora 16:00, în Satu Nou, Satu Vechi, Toboșarului și Țignea, pentru reumplerea bazinului și evitarea unei întreruperi totale a serviciului de alimentare cu apă, în toată comuna”, spuneau reprezentanții CAO în data de 23 iulie, la ora prânzului.

Județul Olt se află sub atenționare de Cod Portocaliu de caniculă, inclusiv duminică, 24 iulie, și, potrivit companiei, traversăm o perioadă de secetă pedologică, adică rezerva de apă este scăzută în sol, iar oltenii trebuie să fie mai atenți și mai responsabili atunci când deschid robinetul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți