12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Amenzi de 80.000 de lei pentru patroni din Slatina, Caracal și Balș, găsiți cu angajați la negru

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, luna trecută, nu mai puțin de 191 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă. Iar în urma acestora s-au aplicat peste 110 sancțiuni contravenționale, dintre care nouă amenzi, cuantumul acestora fiind de 106.000 lei. Cele mai mari dintre acestea, în valoare de 80.000 de lei, au fost primite de patroni din municipiile Slatina și Caracal, dar și din orașul Balș, unde au fost găsiți muncitori la negru.

În total, inspectorii de muncă au identificat în iulie patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată, una fiind un angajator din Balș, domeniul de activitate fiind comerț, două la un patron din Mioveni, cu punct lucru în Slatina, cu activitate în alimentație publică, iar alta la un angajator din Caracal, domeniul de activitate fiind tot comerț. Dacă angajatorul de la Mioveni a fost amendat cu 40.000 de lei, ceilalți doi patroni au primit fiecare câte o amendă de 20.000 de lei.

Domeniile de activitate verificate de inspectorii de muncă olteni, din punct de vedere al respectării legislației specifice, au fost construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 234 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 116 sancțiuni, din care 107 avertismente și cele nouă amenzi de 106.000 lei.

Cele mai frecvente deficiențe constatate la patronii din județ controlați au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de

muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a   contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

 

De asemenea, în cursul lunii trecute, la ITM Olt au fost comunicate și 12 evenimente, soldate cu 12 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți