2.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de instabilitate atmosferică în județul Olt, timp de o zi. Se anunță ploi torențiale cu descărcări electrice

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis marți noi avertizări de vreme capricioasă, două dintre acestea, de Cod Galben, afectând și județul Olt.

Primul dintre ele este în vigoare pentru o zi, începând de miercuri, 10 august, la ora 10:00, și până joi, la ora 10:00, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică temporar accentuată cu ploi torențiale cu descărcări electrice, pe alocuri fiind și vijelii, dar și căderi de grindină.

„În Oltenia, în nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp”, transmit meteorologii.

Sursa citată mai arată că în majoritatea regiunilor României, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Dacă de miercuri, pentru 24 de ore, se anunță ploi, pe parcursul zilei de marți, în județul Olt este valabil un Cod Galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

„Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în sud-est și local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade”, spun reprezentanții ANM.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți