UMB se ocupă și de construcția Tronsonului 4 al DEx 12 Craiova – Slatina – Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că miercuri, 10 august, s-a emis autorizația de construire pentru Tronsonul 4 din Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești și a drumurilor de legătură. De construcția acestui sector de drum se ocupă tot firmele constructorului Dorinel Umbrărescu – UMB, care s-a aflat și pe Loturile 1 și 2 ale Tronsonului 2 al DEx 12, ce au fost deja deschise traficului rutier, iar acum este pe Tronsonul 3 al aceleiași șosele de mare viteză. Aceste două tronsoane, 2 și 3, tranzitează județul Olt, cel de-al patrulea având ca punct de începere comuna olteană Colonești, la limita județului cu județul Argeș, trece prin Oarja și iese la Pitești.

„Se autorizează execuția lucrărilor numai în culoarul expropiat prin Hotărârea nr. 469 din 11 iunie 2020. Amintim că această autorizație este în conformitate cu documentul de autorizare emis în prealabil de CTE CNAIR și valabilitatea ei se întinde pe toată perioada implementării proiectului. Lucrările de artă, la podurile pentru drumul de legătură, la pasajul pentru nodul rutier, precum și cele de colectare și evacuare a apelor pluviale, hidotehnice și de siguranța circulației reprezintă o parte importantă din acțiunile ce urmează a fi executate conform acestei autorizații”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Valoarea lucrărilor autorizate este de puțin peste 389,2 milioane lei, fără TVA, durata de execuție a acestora fiind de 24 de luni, termen calculat de la data începerii efective a lucrărilor.

Tronsonul 4 al Drumului Expres 12 are o lungime de aproximativ 32 de kilometri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<