23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Aproape 50 de șoferi lăsați de polițiștii rutieri fără permisul auto, în urma abaterilor comise în trafic

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat și la sfârșitul săptămânii trecute, în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor rutiere. Neregulile constatate nu au întârziat să apară, în total fiind date peste 400 de amenzi, aproximativ 50 de conducători auto rămânând fără permis.

Cele mai multe dintre permisele de conducere reținute au fost pentru depășirea vitezei.

„În cadrul activităților din perioada 2 – 4 septembrie, au fost aplicate 404 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 120.000 de lei. Pentru abaterile constatate, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, dintre care 35 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și zece pentru alte abateri. De asemenea, au mai fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Oamenii legii au mai constatat la sfârșitul săptămânii și 11 infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, două pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, trei pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, două pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și două alte infracțiuni.

Poliţiştii rutieri vor continua și în perioada următoare acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere de pe drumurile publice oltene, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie. „Respectarea normelor legale de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere”, a spus reprezentantul inspectoratului.

Recomandări privind circulaţia pe drumurile publice

– în condiţii de trafic aglomerat sau la drum întins, păstraţi o distanţă de siguranţă mai mare faţă de autovehiculul care circulă înaintea dumneavoastră;

– în timpul călătoriei cu autovehiculul, circulaţi cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere;

– respectaţi limitele legale de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora;

– nu vă angajaţi în depăşiri riscante;

– asiguraţi-vă temeinic înainte de orice schimbare a direcţiei de mers;

– nu uitaţi de politeţea rutieră şi respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic.

– nu conduceţi autovehiculul, dacă aţi consumat alcool!

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți